Zoeken Menu
Sluit
Kindermuziekweek: Baboesjka & het beest (6+)
  • Familie

Kindermuziekweek: Baboesjka & het beest (6+)

Hexagon Ensemble

Zo 10 april 2022 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
  • Normaal € 15,00

Programma

  • Deuren open 13:30
  • Aanvang 14:30
  • Verwachte eindtijd 15:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Een muzikale familievoorstelling in Musis, over het beroemde sprookje Belle en het Beest. Voor iedereen vanaf 6 jaar die houdt van beesten, verrassingen en de liefde!

Iedereen kent natuurlijk Belle en het Beest, maar weinig mensen weten dat dit gebaseerd is op een eeuwenoud Russisch sprookje, dat van oor tot oor werd doorverteld. Vol trots presenteren Hexagon Ensemble en Joep Onderdelinden, in die traditie, in Musis Arnhem hun eigen Baboesjka & het Beest. 

De avontuurlijke Baboesjka en het dichtende Beest
Baboesjka is niet de brave Disney prinses die je zou verwachten maar een ondernemende, avontuurlijke jonge dame en voor de duvel niet bang. ‘Niet afwachten maar in de aanval’, is haar devies, ‘kom maar op met dat Beest! Het Beest blijkt zeer cultureel onderlegd. Hij is een groot liefhebber van Russische klassieke muziek, hij houdt van een goed gesprek met een goeie fles wodka en in zijn vrije tijd schrijft hij gedichten. Zijn bundel Vreemde eend in de Bijt zet het hart van onze Baboesjka in vuur en vlam. Ze wordt verliefd op zijn woorden terwijl ze hem nog nooit heeft gezien…. Hoe romantisch wil je het hebben?

Verrassend als een Baboesjkapop
Deze kleurrijke familievoorstelling is als een Baboesjkapop: Ga nooit af op de eerste indruk want onder iedere Baboesjka zit weer een andere en achter ieder verhaal zit weer een volgend. Blijf pellen tot je bij de kern komt; durft verder te kijken dan een lelijke kop met bloeddoorlopen ogen. Pas als je net als Baboeskja verliefd durft te worden, pas dan laat het beest zijn ware aard zien.

Klassieke muziek en een wervelende verteller
Alle muziek die in de voorstelling klinkt is geschreven door Russische componisten. Het script is  geschreven door acteur Joep Onderdelinden en hij is tegelijkertijd de verteller. En dat doet hij natuurlijk op geheel eigen wijze. Zijn verhaal is zeer toegankelijk voor jong en oud, natuurlijk vol kleine grapjes, ontroering, weetjes over Russen en hun gewoontes, een liedje, een dansje, over de eerste Baboesjka en compleet met een kleine taalcursus Russisch. En natuurlijk is Joep ook Baboesjka én het beest; beiden net even anders dan je op het eerste gezicht zou denken.

Verhaal/verteller: Joep Onderdelinden
Musici: Hexagon Ensemble 
Regie: Wil van der Meer
Arrangementen: Kees Olthuis, Leonard van Goudoever, Shaura Sagitova
Rekwisieten/vormgeving: Joris van Veldhoven, Dirk Pieter Terpstra en Joep Onderdelinden.
Techniek: Eelco Vellema

Hexagon Ensemble:
Wout van den Berg – fluit
Arthur Klaassens – hobo
Arno van Houtert – klarinet
Renée Knigge – fagot
Christiaan Boers – hoorn
Frank Peters – piano

Bekijk de video

Zo 10 april 2022 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
  • Normaal € 15,00

Programma

  • Deuren open 13:30
  • Aanvang 14:30
  • Verwachte eindtijd 15:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook