Zoeken Menu
Sluit
As you like it (8+)
 • Familie
 • Toneel

As you like it (8+)

De Toneelmakerij en Circus Treurdier

Do 05 januari 2023 - 16:00

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,00
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Een Shakespeariaanse romcom voor de hele familie, over de voor- en nadelen van verliefd zijn. Nestel je bij het kampvuur en warm je aan de melancholische zwijmelsongs.  

De Toneelmakerij en Circus Treurdier slaan de handen ineen om het stof van een klassieker af te blazen en een zinderende voorstelling te maken voor iedereen vanaf acht jaar. As you like it wordt een knettergekke, bomvolle, muzikale en radicale bewerking van de beroemde liefdeskomedie van Shakespeare voor de grote zaal.

Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie, ongeacht hoe die familie is samengesteld. Er zijn talloze manieren om de liefde te beleven en die rijkheid willen we aan kinderen laten zien.

► Het verhaal
Wanneer Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst zien bij een poetry slam is het liefde op het eerste gezicht. Zijn zij elkaars redding uit dit mistroostige bestaan?
Rosalinde wordt samen met haar nichtje en hartsvriendin Celia het huis uit gezet. Ze vluchten het bos in. Uit angst voor struikrovers en andere griezels dost Rosalinde zich uit als jongeman. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, die ergens in de Ardennen een populaire camping runt. Een idyllische plek met vegetarische cuisine en knuffelige jamsessies bij het kampvuur. Dresscode: as you like it.
Ook Orlando slaat op de vlucht vanwege een vreselijke ruzie thuis. In het bos komen de jonge geliefden elkaar toevallig tegen. Maar Rosalinde houdt de boot af. Is Orlando wel echt verliefd op haar? Of is hij eigenlijk verliefd op zichzelf? Is iemand die gek is van verliefdheid überhaupt wel te vertrouwen? 

As you like it neemt je mee op een dwaaltocht door de Ardennen op zoek naar de ware.  
Een voorstelling die afrekent met romantische clichés en de hokjesgeest. Vol verwarring, verlangen, vermommingen en verkleedpartijen. Met stiekem zoenen bij de bosjes, vakantieliefdes en gebroken harten.  

► Ouder-kind-workshop Het bezingen van de kleine dingen
Ouders en kinderen bezingen hun liefde voor elkaar onder begeleiding van een singer-songwriter. Op zwoele gitaarklanken en onder het genot van een drankje en druipende marshmallows brengen we bij een knisperend vuur onze liefdesballades ten gehore. Een ode aan kleine geluksmomenten.
Aanvang 14.00 uur, voorafgaand aan de voorstelling. Deze workshop is gratis, maar reserveren is verplicht. Reserveren is mogelijk bij het bestellen van de tickets.

CREDITS
Regie: Paul Knieriem
Tekst: William Shakespeare en Circus Treurdier; Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen
Cast: Myrthe Huber, Wart Kamps, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Dennis Rudge, Rop Verheijen, Alicia Boedhoe, Vince van Neer

Bekijk de video

Do 05 januari 2023 - 16:00

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,00
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 15:00
 • Aanvang 16:00
 • Verwachte eindtijd 17:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info