Zoeken Menu
Sluit
Händel: Messiah
 • Klassiek

Händel: Messiah

Akademie für Alte Musik & RIAS Kammerchor

Wo 13 december 2023 - 19:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 44,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 49,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 22:15

Met pauze (inclusief drankje)

Wat in Nederland met Pasen de Matthäus Passion is, geldt in Engeland rond kerst voor Händels Messiah. Het werk met het overdonderende Hallelujah-koor wordt ook in ons land steeds meer een kersttraditie. En als zo’n meesterwerk dan op het allerhoogste niveau wordt uitgevoerd door de onvolprezen Akademie für Alte Musik Berlin en het RIAS Kammerchor is het helemaal genieten. ‘Het tempo van de muziek is perfect en de kleine orkestrale krachten zijn absoluut indrukwekkend’, schreef The Early Music Review al.

PROGRAMMA
Händel – Messiah, HWV56

Met de Messiah vond Georg Friedrich Händel zichzelf in 1741 niet alleen opnieuw uit, hij schreef ook een werk dat zou uitgroeien tot zijn populairste oratorium. Al bij leven van de componist werd de Messiah met beroemde aria’s als Ev’ry valley shall be exalted en I know that my redeemer liveth bijna jaarlijks uitgevoerd rond de paastijd. Omdat het stuk de gehele geschiedenis van Jezus van geboorte tot dood en wederopstanding behandelt, verschoof die uitvoering later in de Angelsaksische landen naar de periode rond kerst

Wat valt er nog te zeggen over de Akademie für Alte Musik Berlin en het RIAS Kammerchor? Beide ensembles behoren tot de absolute top en hebben ook gezamenlijk al veel memorabele concerten gegeven en muziek opgenomen. Het RIAS Kammerchor kan daarbij terugblikken op een traditie van ruim zeventig jaar, terwijl de Akademie für Alte Musik Berlin in 1982 in Oost-Berlijn ontstond. Met even gedegen als sprankelende uitvoeringen groeide het ensemble uit tot een van voortrekkers op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk. 


► Extra: met inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf.
In de inleiding kom je interessante achtergronden van dit programma te weten en krijg je een aantal luistertips, ondersteund met luistervoorbeelden. Ook komt in vrijwel elke inleiding een musicus of componist langs voor een interview. Je kunt dan ook zelf vragen stellen aan de uitvoerders!

De inleiding start om 18.30 uur in de Van Beinumzaal en is gratis toegankelijk.

Wil je de inleiding bijwonen? Dan is het reserveren van een plaats verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding direct bij het bestellen van je concertticket(s). Bestel je meerdere concerttickets? Bestel dan ook een gelijk aantal tickets voor de inleiding. Het aantal zitplaatsen is beperkt op=op.

MUSICI
Akademie für Alte Musik Berlin
RIAS Kammerchor
Justin Doyle – dirigent
Julia Doyle sopraan
Benno Schachtner – alt
Alexander Sprague tenor
Neal Davies bass

Wo 13 december 2023 - 19:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 44,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 49,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 22:15

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook