Zoeken Menu
Sluit
8: Metamorphosis
 • Dans
 • Language no problem

8: Metamorphosis

Nicole Beutler

Vr 03 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:15

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Een unieke hedendaagse dansopera

Het ijs smelt, het klimaat verandert, machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Acht dansers, zangers en een virtuoze drummer nemen je mee in een ritueel voor het einde van het patriarchaat. De mannen zijn gevangen in het ijzige ritme van Henry Purcells The Cold Song (“let me freeze again”) maar de hete adem van verandering hijgt in hun nek. Net als in de tekeningen van MC Escher zien we transformatie stap voor stap gebeuren. Soms bijna onmerkbaar, soms met een schok.

Tegen de achtergrond van de mondiale klimaatcrisis is 8: METAMORPHOSIS een uitnodiging om bestaande structuren opnieuw te bekijken. Is er een andere manier van ‘manzijn’ mogelijk? Hoe gaan we de toekomst van de mensheid tegemoet? Choreograaf Nicole Beutler laat bekende patronen ‘smelten’ totdat er ruimte ontstaat voor een nieuwe gedroomde toekomst. Genomineerd voor de Zwaan 2020 voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling.

► Uniek: je zit óp het toneel!

Nicole Beutler
Regisseur en choreograaf Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een vernieuwende stem in het Nederlandse danslandschap.
8: METAMORPHOSIS is als een locatievoorstelling in het theatergebouw: podium, zaal, performers en publiek worden allemaal onderdeel van één theatraal landschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals de klimaatcrisis. Met indrukwekkende beelden, doordringende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste prijs in Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

WINNAAR MIMEPRIJS

8: METAMORPHOSIS
van Nicole Beutler Projects
De VSCD Mimejury: ‘8: Metamorphosis van Nicole Beutler Projects (in coproductie met ITA/Festival O.) is een door Nicole Beutler trefzeker geregisseerd ‘gesamtkunstwerk’. Een achtkoppig mannenkoor, slagwerker Frank Rosaly, componist/dj Gary Shepherd en een bewegend lichtgrit van ontwerpers Julian Maiwald en Minna Tikkainen schitteren in een alternatief scheppingsverhaal. Leidraad: het uiteenvallen van het patriarchaat. Na een drumstel-oerknal transformeren de zangers, aanvankelijk uniform bewegend in een knap uitgevoerde mimografie-van-het-maatpak, in mythische, androgyne en dierlijke wezens. Purcells beroemdste, barokke klaaglied wordt in de remix een hortend, echoënd klankgedicht.’

In de pers

'“Imponerende dansopera over de patriarchale structuur die van geen wijken wil weten”'

de Volkskrant

Vr 03 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Aanvang 20:15

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Anderen bekeken ook

stuk

stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van...