Zoeken Menu
Sluit
8: Metamorphosis (geannuleerd)
 • Dans

8: Metamorphosis (geannuleerd)

Nicole Beutler

Vr 03 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Met ingang van zondag 28 november gelden er strengere maatregelen rondom evenementen. Dit betekent dat wij tot 19 december gedeeltelijk in de pauze-stand gaan. Kaartkopers ontvangen zo snel mogelijk bericht.

Een unieke hedendaagse dansopera.

Het ijs smelt, het klimaat verandert, machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Acht dansers, zangers en een virtuoze drummer nemen je mee in een ritueel voor het einde van het patriarchaat. De mannen zijn gevangen in het ijzige ritme van Henry Purcells The Cold Song (“let me freeze again”) maar de hete adem van verandering hijgt in hun nek. Net als in de tekeningen van MC Escher zien we transformatie stap voor stap gebeuren. Soms bijna onmerkbaar, soms met een schok.

Tegen de achtergrond van de mondiale klimaatcrisis is 8: METAMORPHOSIS een uitnodiging om bestaande structuren opnieuw te bekijken. Is er een andere manier van ‘manzijn’ mogelijk? Hoe gaan we de toekomst van de mensheid tegemoet? Choreograaf Nicole Beutler laat bekende patronen ‘smelten’ totdat er ruimte ontstaat voor een nieuwe gedroomde toekomst. Genomineerd voor de Zwaan 2020 voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling.

► Uniek: je zit óp het toneel!

Nicole Beutler
Regisseur en choreograaf Nicole Beutler maakt voorstellingen op het snijvlak van dans, (muziek)theater en beeldende kunst. Al twintig jaar een vernieuwende stem in het Nederlandse danslandschap.
8: METAMORPHOSIS is als een locatievoorstelling in het theatergebouw: podium, zaal, performers en publiek worden allemaal onderdeel van één theatraal landschap. Beutlers voorstellingen gaan over actuele thema’s die iedereen aangaan, zoals de klimaatcrisis. Met indrukwekkende beelden, doordringende muziek en een heldere en minimalistische choreografie, weet Beutler tot de kern van de menselijke ervaring door te dringen en haar publiek diep te raken. In 2018 ontving Beutler de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, de grootste prijs in Nederland voor kwaliteit en diversiteit in de podiumkunsten.

WINNAAR MIMEPRIJS

8: METAMORPHOSIS
van Nicole Beutler Projects
De VSCD Mimejury: ‘8: Metamorphosis van Nicole Beutler Projects (in coproductie met ITA/Festival O.) is een door Nicole Beutler trefzeker geregisseerd ‘gesamtkunstwerk’. Een achtkoppig mannenkoor, slagwerker Frank Rosaly, componist/dj Gary Shepherd en een bewegend lichtgrit van ontwerpers Julian Maiwald en Minna Tikkainen schitteren in een alternatief scheppingsverhaal. Leidraad: het uiteenvallen van het patriarchaat. Na een drumstel-oerknal transformeren de zangers, aanvankelijk uniform bewegend in een knap uitgevoerde mimografie-van-het-maatpak, in mythische, androgyne en dierlijke wezens. Purcells beroemdste, barokke klaaglied wordt in de remix een hortend, echoënd klankgedicht.’

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

In de pers

'“Imponerende dansopera over de patriarchale structuur die van geen wijken wil weten”'

de Volkskrant

Vr 03 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Searching for the ISM

Een zoektocht naar de zingeving van het leven vertaald in dans.In SEARCHING FOR THE ISM gaan dansers op zoek n...

Uitverkocht
Kaarten Info
End of Season 2023

De zomer start pas echt met End of Season van Introdans: de feestelijke afsluiting van het dansseizoen in...

Uitverkocht
Kaarten Info