Zoeken Menu
Sluit
60
  • Dans
  • voor de kunst

60

Amos Ben-Tal | OFFprojects

Wo 11 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (exclusief drankje)

In 60 neemt choreograaf Amos Ben-Tal het publiek mee in een hypnotiserende ervaring over de sociale en persoonlijke beleving van tijd. Met een stortvloed aan beweging, geluid, licht en woorden trekken Ben-Tal en de fantastische dansers het begrip vakkundig uit elkaar. In een tijdsbestek van zestig minuten deelt het publiek momenten van verstilling, druk, hoop en verlangen. Een voorstelling waarin niet alleen de structuur maar ook het mysterie van tijd wordt blootgelegd.

Multidisciplinaire voorstellingen
OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Na een aantal succesvolle producties waaronder de voorstelling Howl i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016) keert OFFprojects nu terug naar de kern van hun expressie: pure dans.

60 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ICK Amsterdam, een platform voor hedendaagse dans o.l.v. Emio Greco & Pieter C. Scholten dat dansvoorstellingen produceert, samenwerkingen aangaat en tal van research- en educatieve projecten initieert.

LEZING - Tijd en vorm in beweging – aanvang 19:30 uur
Voor aanvang van deze voorstelling is een gratis lezing. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces. Ziet u geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze reeds volgeboekt.

Duik in de fascinerende wereld van dans, tijd en ruimte
In dit gesprek ontrafelen beeldend kunstenaar Gosse de Kort en choreograaf Amos Ben-Tal het begrip abstractie en bieden ze nieuwe instrumenten om je te verhouden tot de fascinerende wereld van 60.

Interdisciplinaire kunstenaar Gosse de Kort is een 'ruimtespecialist'. De Kort heeft een achtergrond in de architectuur, maakt kinetische ruimtelijke installaties en geeft les aan de KABK.
Dit gratis context-evenement is bedoeld voor liefhebbers van dans, beeldende kunst, design en architectuur en voor iedereen die zich wil verdiepen in de kunstbeleving.

CREDITS
choreografie, muziek en gedicht: Amos Ben-Tal
dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Arad Inbar, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus
productie: OFFprojects en ICK Amsterdam

Bekijk de video

Wo 11 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Dear beloved friend,

Gelauwerd theatermaker Dries Verhoeven maakt voorstellingen die vaak zowel ontregelend als hartverwarmend zijn...

Uitverkocht
Kaarten Info
Moving Futures

Grenzeloze dans in reizend festival, laat je verrassen door de betrokken, brutale en barrière-doorbreke...

Uitverkocht
Kaarten Info