Zoeken Menu
Sluit

Educatie

Musis & Stadstheater Arnhem wil dat ieder kind in zijn schooltijd kennis maakt met theater en muziek. Het liefst in het theater of concertgebouw, simpelweg omdat het daar het allerbeste tot zijn recht komt. Wij willen ze laten voelen wat theater kan doen en laten horen wat bijvoorbeeld akoestiek is. Het écht ervaren. 
 
Daarom geven we ruimte aan kwalitatief hoogwaardige voorstellingen en concerten die aansluiting bieden op leerlijnen vanuit school maar ook het vermogen hebben aansluiting te vinden bij de verbeelding, herinnering en leefwereld van kinderen van alle leeftijden. 

Primair onderwijs

Voor het primair onderwijs selecteren wij een aantal voorstellingen die onder schooltijd te bezoeken zijn met de hele klas. Meestal op maandag of dinsdag. In de selectie houden we rekening met diverse genres, leeftijdsgroepen, mogelijkheid tot thematische aansluiting bij kerndoelen, thema's en leerlijnen. Indien er specifieke wensen zijn ten aanzien van een voorstelling of concert of uitgebreider kennis wil maken met Stadstheater Arnhem of concertgebouw Musis, neem dan contact met ons op. 

De schoolconcerten bij Musis & Stadstheater Arnhem worden georganiseerd door Phion, orkest van Gelderland & Overijssel.

Voortgezet onderwijs

Schoolgroepen uit het voortgezet onderwijs bezoeken doorgaans ons reguliere programma. Sommige voorstellingen worden ook aangeboden als schoolvoorstellingen en zijn dan ook overdag te bezoeken.

Wil je weten wat het aanbod is? Klik dan hier!

Rondleidingen

Kom eens kijken in Musis & Stadstheater Arnhem. Er zijn rondleidingen mogelijk voor alle leeftijden en niveaus. We lopen per groep van de balkons naar de kleedkamers, dwars door de krochten van het gebouw. Onderweg leren we van alles over het reilen en zeilen van een theater. 

Kosten per groep: € 55,-
Duur: 45 minuten
Max. 25 leerlingen

Verdieping & Verrijking

Heeft u altijd al beter willen leren kijken naar een toneelstuk, meer willen weten over het leven van Beethoven of een inspirerende workshop willen volgen? Neem dan snel een kijkje in ons aanbod Verdieping & Verrijking!

Contact

Rosalinde Hauwert is het aanspreekpunt voor het onderwijs. 

Telefoon: 026 - 372 07 17
E-mail: rosalindehauwert@musisenstadstheater.nl