Zoeken Menu
Sluit

Tips van collega's Musis voor het nieuwe klassieke seizoen

Nog geen keuze kunnen maken? Wij, collega's met liefde voor klassieke muziek, hebben onze favorieten voor komend seizoen gekozen, niet makkelijk tussen al dit moois, maar deze concerten mag je volgens ons niet missen!
Bekijk en bestel deze concerten in onze serie 

Berber Vis, medewerker Tickets & Service, tipt het openingsconcert van Phion op 28 september.
"De ouverture van Le Nozze di Figaro is geweldig. Wie houdt er nou niet van Mozart?"

Albert van Dijk, 1e specialist podiumtechniek, tipt:
"Ik heb gekozen voor het Meccore String Quartet & Thomas Beijer op vrijdag 22 november, omdat ik erg van kamermuziek houd en Brahms een van mijn favoriete componisten is, en dan ook nog in combinatie met het kwintet van de wat onbekendere Zarebski, tijdgenoot van Brahms, maar wat een ontdekking! Helemaal interessant is het dat de pianist voor zijn collega-strijkers van dit concert een strijkkwartet heeft gecomponeerd, dat door hen uitgevoerd wordt! Lijkt me prachtig!"

Han Hardonk, 1e specialist podiumtechniek, tipt:
"Op zaterdag 21 december speelt Holland Baroque samen met Daniël Lohues in de Muzenzaal. Holland Baroque zoekt vaak samenwerking met andere muziekgenres op. Niet voor niets is Holland Baroque een aantal jaar geleden onze “Artist in Residence “geweest. Ben heel benieuwd wat de samenwerking met Daniël Lohues voor moois oplevert. Wat een concert van Holland Baroque voor mij extra bijzonder maakt is Holland Baroque veel gezelligheid meeneemt naar backstage. Één van de leukste orkesten van het jaar om licht voor te maken en naar te kunnen luisteren."

Moeps Stellingwerf, marketeer, tipt Spraakmakers op 29 januari:
"Je hoeft bij Spraakmakers niet stil te zitten en er mag gelachen worden. Een mooie cross-over tussen hedendaagse onderwerpen en de thema’s in klassieke muziek. Voor als je toe bent aan nieuw perspectief of voor een introductie aan klassieke muziek."

Evalia Zilverschoon, programmeur projecten, tipt Piano Biënnale:
"Het festival waarin de piano centraal staat! De aangekondigde hoofdacts van dit festival maken mij nieuwsgierig: zowel de samenwerking met Phion als met Introdans (beide onze huisgezelschappen) wordt opgezocht. Daarmee wortelt het festival zich in onze regio. Ik kijk uit naar de complete programmering. Bij mij staat dit weekend omcirkeld in de agenda." In deze serie hebben we het openingsconcert op 28 maart opgenomen. 

Bekijk en bestel deze concerten in onze serie