Zoeken Menu
Sluit
Huis van Troje
 • Toneel

Huis van Troje

Toneelschuur Producties / Mateusz Staniak in coproductie met ITA

Vr 15 maart 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:00

Zonder pauze (exclusief drankje)

Een voorstelling over de drijfveren van een heersende klasse in oorlogstijd.

Wanneer een oorlog woedt op de schermen van onze tv's of smartphones, denken we de waarheid te zien, terwijl het een verhaal is dat we voorgeschoteld krijgen door de media. Hoe worden de feiten gepresenteerd? En wie heeft daar baat bij? Een voorstelling met onder andere Nadia Amin (nominatie Theo d'Or 2023), Elsie De Brauw (tweevoudig winnaar Theo d'Or) en Laura De Geest (Midzomernachtsdroom).

Troje staat op het punt van omvallen. De toekomst van de stad wordt niet bepaald door het lot of de goden, maar door de Trojaanse elite: Koningin Hekabe neemt alleen genoegen met een overwinning en is bereid hier alles voor op te offeren. Andromache moet de troon veiligstellen voor haar zoon. En Cassandra gelooft dat zij de enige is die haar familie van zichzelf kan redden. Via hun machtspositie kan de bevoorrechte klasse zich een niveau van comfort en veiligheid veroorloven. Ondertussen staat het volk op het slagveld. Maar wat is patriottisme waard als het overwinnen van de oorlog hoofdzakelijk zorgt voor een bevoorrechte, gevestigde orde?

Geïnspireerd door Trojaanse Vrouwen en Hekabe van Euripides, Cassandra van Lesia Ukrainka bewerking Laura De Geest, Mateusz Staniak.

CREDITS
Regie: Mateusz Staniak
Regie-assistentie Kato Cornil
Spel: Nadia Amin/Charlie Chan Dagelet, Yaqien Bouhbaka, Elsie de Brauw, Laura De Geest Mona Lahousse Carlo Paardenkooper
Dramaturgie: Johan Reynie
Kostuumontwerp: Wojciech Dziedzic
Scenografie + lichtontwerp: Zaza Dupont
Geluidsontwerp: George Dhauw
Video ontwerp: Jordi Wolswijk
Kap + grime advies: David Verswijveren
Techniek: Jelmer Tuinstra, Tim Kockx, Victor Dijkstra, Jip van ’t Veer
Uitvoering decor: Decoratelier Toneelschuur Producties
Kleedwerk: Claudia Pellegrini
Artistiek advies Maria Kraakman
Met dank aan: Jacco van Tongeren
Fotografie: Annaleen Louwes
Ontwerp: Esther Noyons

Mateusz Staniak
Mateusz Staniak is een jonge Poolse regisseur die in Amsterdam woont en werkt. Hier volgde hij de regieopleiding van de Academie voor Theater en Dans en studeerde af met theatervoorstellingen Kortinthe, 2057 en The Limits of the Self. Bij het Noord Nederlands Toneel maakte hij Odyssey voor hun online platform Nite Hotel. In 2021 regisseerde Wer hat meinen Vater umgebracht van Eduard Louis bij Schauspeilhaus Bochum. Mateusz is een experimenteel regisseur die gefascineerd is door de mogelijkheid om de werkelijkheid opnieuw uit te vinden door middel van theater. In seizoen 2022-2023 maakt hij Hamlet en Ophelia, naar o.a. de Hamletmachine van Heiner Müller (coproductie met Internationaal Theater Amsterdam).

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.

Bekijk de video

Vr 15 maart 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:00

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Leven

Leven is een persoonlijke voorstelling over twee vrienden die geconfronteerd worden met de ziekte van een goed...

Uitverkocht
Kaarten Info