Zoeken Menu
Sluit
Tipping point
 • Dans
 • Fysiek & Beeldend
 • Studenten

Tipping point

Panama Pictures

Wo 09 oktober 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Op zoek naar de perfecte balans. Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen obstakel 

Het obstakel oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak of een stuk ruimteafval. Zodra de zes het beklimmen, kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar. 

Tipping Point is een uitdagende voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en grote oncontroleerbare elementen. Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico’s, weet Panama Pictures ermee de toeschouwers op het puntje van hun stoel te houden.  

De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaal gecomponeerde muziekcompositie die bij vlagen larger than life is, maar op andere momenten juist de leegte benadrukt en de intimiteit van de performers voelbaar maakt. 

Pia Meuthen: “We leven in instabiele tijden en het wordt steeds duidelijker hoezeer we mondiaal afhankelijk van elkaar zijn: elke beslissing heeft invloed. Soms is de consequentie van ons handelen, of juist de ontbrekende actie, voelbaar tot aan de andere kant van de wereld. Tipping Point bevraagt onze individuele vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid.” 

Luister hier op Spotify de soundtrack van Tipping Point, door Davide Ballotta en Strijbos & van Rijswijk. 

CREDITS 
Choreografie: Pia Meuthen 
Cast: Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo 
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta 

Panama Pictures 
Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live muziek. 

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.  

In de pers

'Tipping Point is een knap staaltje evenwichtskunst. […] Ze wringen zich letterlijk in allerlei bochten, maken spectaculaire capriolen, slingeren als apen en kronkelen als een slang. Ze tarten met andere woorden de wetten van de zwaartekracht.'

Brabant Cultureel

'Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend.'

Theaterkrant

'Panama Pictures roept een wereld op waar beweging en muziek geen woorden nodig hebben. Dat creëert een spannende zoektocht die je als kijker en luisteraar op het puntje van je stoel houdt.'

Brabants Dagblad

Bekijk de video

Wo 09 oktober 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook