Zoeken Menu
Sluit
Stiekem hooglied
 • Toneel
 • Muziektheater
 • Studenten

Stiekem hooglied

TOEAC met Ariane Schluter en Ali Ben Horsting

Za 05 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Warmbloedig muziektheater vol hoop, verlangen en wilde fantasie. Spel en muziek smelten samen met accordeonduo TOEAC en acteurs Ariane Schluter en Ali Ben Horsting. 

‘Ik ga er niet vanuit dat wij samen gelukkig kunnen worden. Maar als ik dan toch ongelukkig moet zijn met iemand, dan het liefst met jou.’  

Hera en Roeland komen stomtoevallig tegenover elkaar te zitten op de veerboot naar Noorwegen. Tijdens de nachtelijke overtocht observeren ze de ander vanuit hun ooghoeken.  

In hun hoofden tilt de fantasie hen over grenzen, dromen ze groter dan ooit tevoren en raken ze gedurende deze slapeloze nacht in de ban van die mooie onbekende. Een bijna ondragelijk verlangen naar de ander die, wie weet, de verlossing zou kunnen betekenen voor hun beider kleine, ongelukkige leventjes. Durven onze reizigers de stap te zetten deze hoog oplaaiende, stille liefde met elkaar te delen? En waartoe zal dat leiden? 

CREDITS 
Regie & dramaturgie: Ria Marks  
Tekst: Peer Wittenbols  
Concept & muziek: TOEAC (Pieternel Berkers en Renée Bekkers)  
Cast: Ariane Schluter en Ali Ben Horsting  

Ariane Schluter 
Ariane, tweevoudig winnares van de Theo d’Or toneelprijs, speelt bij diverse theatergezelschappen en oogstte lof voor haar rol in films als Lucia de B. en Een Goed Leven. Ze werkte onder andere met regisseurs Paula van der Oest en Alex van Warmerdam. 

Ali Ben Horsting  
Ali Ben was onder meer te zien in films als Moordvrouw en Vlucht HS13. Hij kreeg erkenning voor de toneelvertolking van Eddie Carbone in Van de brug af gezien, maakt zelf voorstellingen en speelt bij diverse theatergezelschappen. 

TOEAC  
Pieternel Bekkers en Renée Berkers laat stemmen klinken als blazers, strijkers en zangers. De pers schrijft over ‘jaloersmakende vingervlugheid, muzikaal inzicht en een flinke portie lef’. Met de mooiste muziek uit de Barok, Romantiek, hedendaags en tango staan programma’s vol contrasten. Bloedkoraal, de vorige productie van TOEAC met acteur Jack Wouterse, werd door pers en publiek enthousiast ontvangen. ‘Heerlijk zinnelijk muziektheater’ (De Theaterkrant). ‘Peer Wittenbols is één van ’s lands beste toneelschrijvers’ (Cultureel Persbureau). ‘Ingetogen maar indringend’ (NRC ****). 

Peer Wittenbols 
Peer Wittenbols schreef meer dan zestig toneelstukken, twee dichtbundels, een verhalenbundel, enkele hoorspelen, veel liedteksten en meerdere filmscripts. Daar won hij zeer grote en zeer kleine prijzen mee. Tot eind 2008 was hij als huisschrijver verbonden aan Toneelgroep Oostpool (nu Theater Oostpool). Wittenbols ontving recentelijk de prestigieuze Charlotte Köhler Prijs 2023, een driejaarlijkse prijs voor schrijvers van hoogstaand proza, poëzie of toneel. Hij kreeg de prijs voor zijn gehele oeuvre en in het bijzonder voor het op jongeren gerichte toneelstuk Trojan Wars (2020). 

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater. 

Za 05 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook