Zoeken Menu
Sluit
Steel Stolen
 • Klassiek

Steel Stolen

Nederlands Kamerkoor

Vr 10 mei 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 25,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 30,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

Het Nederlands Kamerkoor, Slagwerk Den Haag en de fenomenale celliste Maya Fridman in Musis geven hun ideeën over het behoud van de aarde en de klimaatverandering prijs in muziek. Het indringende Curse upon Iron van Veljo Tormis stelt de vraag of we de krachten van onze grondstoffen kennen. Sonnengesang (Canticle of the Sun) van Goebaidoelina krijgt compleet met fascinerende videobeelden van een gletsjer het karakter van een pleidooi voor de zorg om het klimaat. Maar boven alles gaat het om geweldige noten en overrompelende uitvoeringen. 

PROGRAMMA
Tormis - Curse upon Iron
Goebaidoelina – Sonnengesang

De in 2017 overleden Estse componist Veljo Tormis maakte in zijn meer dan vijfhonderd koorwerken dankbaar gebruik van de Estse volksmuziek. In Curse upon Iron uit 1972 combineerde hij dat met teksten uit de epische Finse Kalevala en een sjamanistische drum. Het resultaat is een hartverscheurend werk dat vragen stelt bij de inherente krachten van de grondstoffen die wij delven en hartgrondig protesteert tegen de verschrikkingen van de oorlog. Daar tegenover staat Goebaidoelina’s sobere lofzang op de zon voor koor, cello en slagwerk.

De in Nederland wonende Russische celliste Maya Fridman is soliste en ‘voorganger’ bij Goebaidoelina’s ritueel. Ze behoort tot de jongere generatie topsolisten en blinkt uit door haar ondogmatische houding tegenover muziek. Voor haar cd Red Velvet uit 2018 kreeg ze in Luister de hoogste waardering omdat ze ‘altijd speelt alsof haar leven ervan afhangt’ en ze ‘ een enorme doorleefdheid ten toon spreidt.’ Precies de eigenschappen die een concert als deze verheffen tot een Gebeurtenis met een hoofdletter. 

► Bij dit concert worden prikkelarme faciliteiten aangeboden. Klik hier voor meer informatie.


► Extra: met inleiding

Voorafgaand aan dit concert is er een inleiding door Bart de Graaf.
In de inleiding kom je interessante achtergronden van dit programma te weten en krijg je een aantal luistertips, ondersteund met luistervoorbeelden. Ook komt in vrijwel elke inleiding komt een musicus of componist langs voor een interview. Je kunt dan ook zelf vragen stellen aan de uitvoerders!

De inleiding start om 19.00 uur in de Van Beinumzaal en is gratis toegankelijk.

Wil je de inleiding bijwonen? Dan is het reserveren van een plaats verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding direct bij het bestellen van je concertticket(s). Bestel je meerdere concerttickets? Bestel dan ook een gelijk aantal tickets voor de inleiding. Het aantal zitplaatsen is beperkt op=op.

 

 

MUSICI
Nederlands Kamerkoor
Peter Dijkstra – chef-dirigent
Slagwerk Den Haag
Maya Fridman – cello
Laurence Bonvin – visuals

Vr 10 mei 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 25,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 30,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook