Zoeken Menu
Sluit
Reinaert de V. (7+)
 • Dans
 • Familie
 • Opera

Reinaert de V. (7+)

Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble

Zo 14 januari 2024 - 15:00

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 21,00

Programma

 • Deuren open 14:00
 • Aanvang 15:00

Van klassieke heldenverhaal naar een moderne klimaatrechtzaak: in deze multimediale voorstelling is Reinaert de Vos de antiheld van deze tijd.

Koningin Nobel houdt hofdag. Alle dieren klagen over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater moeten Reinaert gaan halen, maar hij is ze telkens te slim af. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt verschijnt Reinaert aan het hof. Reinaert wordt veroordeeld... Hij lijkt koningin Nobel met een subliem verhaal te overtuigen van zijn onschuld. Maar Reinaert heeft 1 persoon onderschat: zijn dochter.

Het aloude verhaal wordt speciaal voor deze voorstelling bewerkt door tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest. Oene van Geel (winnaar VPRO/Boy Edgar Prijs 2013) maakt een veelzijdige muzikale compositie, waarin elke speler een eigen muzikaal idioom krijgt.

Het satirische dierenverhaal wordt vertaald naar een klimaatrechtzaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, waarin de jeugd opstaat tegen de oude garde. Een multimediale familievoorstelling met de poppenspelers en dansers van Duda Paiva Company, musici van het New European Ensemble en zangers van Holland Opera.

► Theaterspeeltuin
Kom gezellig wat eerder naar Musis. Je kunt allerlei spelletjes doen, je tekenkunsten de vrije loop laten of heerlijk verdwalen in te gekke kinderboeken in de theaterboekenhoek. De Theaterspeeltuin is in de foyer en geopend vanaf een uur voor de voorstelling. 

CREDITS
Libretto: Simon van der Geest
Regie: Joke Hoolboom
Spel: Martijn Cornet, Niek Idelenburg, Tiffany Vicario, Arnout Lems, Josje Eijkenboom, Oliver Reese e.a.
Muziek: Oene van Geel
Choreografie: Duda Paiva
Video: Ard van der Veldt
New European Ensemble: James Meldrum (klarinet), Emlyn Stam (altviool), Willem Stam (cello), Pepe Garcia (slagwerk) 

Holland Opera
Holland Opera brengt actuele operavoorstellingen voor jong en oud op bijzondere locaties. Holland Opera maakt samen met een nieuwe generatie makers en musici. Zij maken opera die dicht bij de belevingswereld van het (jonge) publiek staan. Gebruik makend van (jeugd)literatuur, toneel en soms muziekklassiekers willen ze nieuwe operavoorstellingen maken met maatschappelijke thema's.

► Duda Paiva Company
Duda Paiva Company maakt voorstellingen waarin dans en poppen centraal staan. Associatieve, verhalende voorstellingen – meestal zonder tekst – die worden gespeeld in theaters, op festivals, binnen- en buitenlocaties, in Nederland en internationaal. Voorstellingen waarin mensen met verschillende achtergronden, leeftijden en voorkeuren zich kunnen herkennen.

► New European Ensemble
Het New European Ensemble werd in 2009 in Nederland opgericht door gepassioneerde internationale musici. Het ensemble werd in de pers bejubeld om haar ‘fantastische’ (NRC) en ‘exemplarische uitvoeringen’ (Volkskrant) en werd geprezen als ‘een van de beste ensembles van Nederland’ (Nieuwe Noten). De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige wijze te presenteren voor een breed publiek. Daarom wordt vaak gezocht naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst.

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel.

Zo 14 januari 2024 - 15:00

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 21,00

Programma

 • Deuren open 14:00
 • Aanvang 15:00

Anderen bekeken ook