Zoeken Menu
Sluit
Die Zauberflöte - semi-geënsceneerde uitvoering van Mozarts opera
 • Opera

Die Zauberflöte - semi-geënsceneerde uitvoering van Mozarts opera

Nederlandse Reisopera

Do 02 februari 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 42,50
 • Normaal € 47,50

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 22:30

Met pauze (inclusief drankje)

Die Zauberflöte is voor veel mensen de meest bekende en meest geliefde opera van Wolfgang Amadeus Mozart.  Een sprookjesachtig verhaal gecombineerd met fabelachtige muziek. Wie kent niet de beroemde aria van de Koningin van de Nacht?

Let op: rij 1 en 2 zijn goedkoper en hebben beperkt zicht

Het verhaal
Het is 25 jaar na het tragische overlijden van de Koning van de Zon. De Koningin van de Nacht regeert met ijzeren vuist over de wereld, met desastreuze gevolgen. Lukt het Tamino en Pamina om het evenwicht tussen het mannelijke en het vrouwelijke te herstellen? Is de verdorde aarde nog te redden van een onafwendbare klimaatcrisis? Of pakken de kinderen de handschoen op?

Moed en doorzettingsvermogen beloond
Het goede en het kwade, het verhevene en het alledaagse, de tragedie en de klucht: het is allemaal terug te vinden in Die Zauberflöte.  Op zoek naar de ware liefde moeten prins Tamino en vogelvanger Papageno tijdens hun reis moeilijke beproevingen doorstaan. Hoeveel beide mannen ook van elkaar verschillen, ze worden allebei aan het eind beloond voor hun moed en doorzettingsvermogen. Mozart lijkt hiermee te willen zeggen dat ieder van ons op zijn eigen manier vervulling kan vinden in het leven.

Semi-geënsceneerde versie
Dit wil zeggen dat er geen decor te zien is, maar wel theaterbelichting. De voorstelling is geen ‘statisch’ concert want de zangers acteren en zingen volgens een aangepaste regie. De zangers dragen geen echte toneelkostuums, maar wel kleding die past bij de handeling en bij hun rol. Het orkest zit niet in de orkestbak maar op het toneel en is onderdeel van het toneelbeeld. Alle muziek uit de opera wordt uitgevoerd, alle geliefde aria’s zitten in de voorstelling. De hele originele cast, koor Consensus Vocalis en de musici van orkest Phion spelen mee in de productie.

Over de Nederlandse Reisopera
De Nederlandse Reisopera produceert met lef verrassende grote en kleine operaproducties van topkwaliteit en reist daarmee langs de theaters in Nederland. Het gezelschap wil de kunstvorm opera voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken.

► Inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling is een inleiding te bezoeken. In deze inleiding krijg je meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de opera, de muziek en componist Wolfgang Amadeus Mozart. De inleiding is gratis, maar reserveren is verplicht. Je reserveert de inleiding tijdens het bestelproces. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

CREDITS
Met koor Consensus Vocalis
Met Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Artistiek team
Muzikale leiding: Marcus Merkel/ Wolfgang Wengenroth
Eindregie: Stan Geurts & Anne Slothouwer
Lichtontwerp: Lianne Eikelenboom
Kostuums: Melanie Braun
Kap/grime: Helena Wortmann
Koordirigent: Alistair Digges
Cast: Sarastro Petri Lindroos, Tamino David Kerber, Sprecher Artur Janda, Erster Priester Martijn Sanders, Zweiter Priester Sander de Jong, Dritte Priester Artur Janda, Königin der Nacht Sophia Theodorides, Pamina Isabel Weller, Erste Dame Kristina Bitenc, Zweite Dame Polly Leech, Dritte Dame Anna Traub, Papageno Modestas Sedlevičius, Altes Weib/Papagena Ekaterina Protsenko, Monostatos Mark Omvlee, Drei Knaben Münchner Knabenchor, Erster Geharnischter Sander de Jong, Zweiter Geharnischter Martijn Sanders, Erster Sklave Sam Eggenhuizen, Zweiter Sklave Bram van Uum, Dritter Sklave Koert Braches

Bekijk de video

Do 02 februari 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 42,50
 • Normaal € 47,50

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 22:30

Met pauze (inclusief drankje)