Zoeken Menu
Sluit
FTBLL – Can you kick it
 • Dans
 • Familie

FTBLL – Can you kick it

ISH Dance Collective

Di 21 februari 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 20:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

ISH vangt straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in één spectaculaire choreografie. De voorstelling is een ode aan voetbal begeleid door vette hiphop beats.

EEN KNALLENDE VOORSTELLING VOOR DE HELE FAMILIE
MET STRAATVOETBAL, FREESTYLE VOETBAL EN BREAKING

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

► Na afloop van de voorstelling vindt een meet & greet plaats. Je kunt dan met één van de dansers of voetballers op de foto.

Met ►►
'The Godfather of street football' Edward van Gils
'Los Barrenderos' ster Achie Tarhouchi
Freestyler én wereldkampioene Kitti Szász
Breakdance kampioen B-Boy Dietje

CREDITS
Concept & regie: Marco Gerris
Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Shane Boers
Freestylers: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász
Straatvoetballers: Edward van Gils, Achie Tarhouchi
Spoken word Ivan Words
Muziek: Rik Ronner [Wondermonster]

► Over ISH Dance Collective
ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Wars van formats en restricties, zoekt choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris al meer dan twintig jaar zijn weg buiten de gebaande paden.

► Deze voorstelling is verplaatst van 1 februari 2022 naar 21 februari 2022. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gebracht.

In de pers

'Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.'

Scènes

'Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.'

De Volkskrant

Bekijk de video

Di 21 februari 2023 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Normaal € 19,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 20:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook