Zoeken Menu
Sluit
Hotel Gouden Bergen
 • Toneel
 • Jongeren
 • Studenten

Hotel Gouden Bergen

De Theatertroep en De Spelersfederatie

Wo 09 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Een maatschappijkritische tragikomedie die op speelse wijze grote thema's behandelt als privilege, geld, onbegrip, klasse en afkomst. Geïnspireerd door de hitserie The White Lotus en de beroemde Fawlty Towers-reeks.

Een hotel is de wereld in het klein. In de suites en bars vertoeven de gasten. In de dienstgangen van de spa en de bijkeukens van het restaurant scharrelen de obers en schoonmakers rond. De haves en de have-nots leven samen in één gebouw, maar ze gebruiken aparte trappenhuizen en nuttigen volstrekt andere maaltijden in strikt gescheiden ruimtes.

Ook in het kleine provinciehotel Gouden Bergen heerst een sublieme segregatie. De personages ontmoeten elkaar steeds in duo’s, in een theatrale estafette. Verschillende onderwerpen passeren de revue, waarin de personages lijnrecht tegenover elkaar staan: Zet je een kind op de wereld in het licht van de klimaatcrisis? Hoe dicht je de kloof tussen arm en rijk? Moet je grote bedrijven beteugelen als ze kleine ondernemingen wegconcurreren? Zijn Nederlanders bereid de wapens op te nemen, als hun vrijheid wordt bedreigd?

De normale gang van zaken wordt aan het wankelen gebracht en krijgt een laatste zet wanneer een rijke filmregisseur en een beroemde actrice samen met hun dochter een kamer betrekken en besluiten aan te pappen met de familie die het hotel runt. Het duurt niet lang of het komt tot een explosieve botsing tussen de twee gezinnen, met verstrekkende gevolgen voor iedereen; de oude orde ligt definitief in scherven.

CREDITS
Tekst: Kyrian Esser
Cast: Yahya Gaier, Jonata Taal, Patrick Duijtshoff, Elisabeth ten Have, Rosa Asbreuk, Timo Huijzendveld, Kyrian Esser en Nicoline Raatgever
Eindregie: Amira Duynhouwer

De Theatertroep
Ze maken grenzeloos toneel, zoals in Shakespeare’s Globe-theater; toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie. De Theatertroep heeft met hun Vaudeville een eigen manier gevonden om dit drempelvrije toneel te maken: lichtvoetig, grotesk, intelligent, tekstueel virtuoos en bewust onhandig. Het publiek wordt direct aangesproken en krijgt een bonte mix van slapstick, zang, tekst, dans en beeldende performance voorgeschoteld. Ze hebben de afgelopen jaren furore gemaakt op festivals als De Parade en Lowlands en touren met hun voorstellingen door heel Nederland en België.

De Spelersfederatie
Een ensemble van autonome toneelspelers, zonder vaste regisseur. Ze organiseren zich anders dan de bestaande instituten, dat wil zeggen: informeler, horizontaler, pluriformer en transparanter. Ze streven een divers ensemble na in de breedste zin van het woord: een mix van jong en oud, verschillende achtergronden, geaardheden, levensopvattingen. Bij de Spelersfederatie staat de toneelspelersploeg centraal. Dat is niet alleen een artistieke keuze, het is ook een ideaal. Ze draaien de machtsstructuren om en ontkrachten de mythe van het ‘geniale individu’, en vieren ‘het genie van de samenwerking’. 

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater. 

Wo 09 april 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook