Zoeken Menu
Sluit
Fatoumata Diawara (CI)
  • Pop

Fatoumata Diawara (CI)

Vr 26 mei 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 37,50

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (exclusief drankje)

Musis en Luxor Live presenteren Fatoumata Diawara in de Parkzaal van Musis! Geprezen als een van de meest vitale vaandeldragers van moderne Afrikaanse muziek, brengt Fatoumata Diawara haar mix van moderne muziek en traditionele Malinese ritmes naar Arnhem. 

Gedurfd experimenteel maar met respect voor haar roots. Fatoumata Diawara; een jonge Afrikaanse vrouw - trots op haar erfgoed, maar met visie. Eén die vol vertrouwen naar de toekomst kijkt.

Met haar spectaculaire debuutalbum Fatou uit 2011 verwierf zij direct een plek in de wereldtop van meest besproken Afrikaanse artiesten. FENFO maakte die belofte in 2018 op spectaculaire wijze waar, met een reeks levendige en originele nieuwe composities die voortbouwen op de rijke ervaringen die ze sindsdien heeft genoten. Diawara viert het leven maar zingt ondertussen met scherpe teksten over zaken die haar zeer aan het hart gaan. De muziek van de Malinese zangeres en gitarist moet je vooral beleven want het laat zich moeilijk omschrijven. Maar mocht je het willen classificeren dan onder de Afropop, Afrofolk of Afrofuturism. 12 mei 2023 is haar nieuwe album 'London Ko', verschenen, waarop ze onder andere samenwerkt met Damon Albarn (Gorillaz, BLUR) Angie Stone en Roberto Fonseca! ► Beluister hem hier

Fatoumata werkte al vaker samen met enkele van de grootste namen in de hedendaagse muziek. Zo nam ze o.a. nummer op met Bobby Womack en Herbie Hancock; speelde op Glastonbury en andere grote festivals en toerde met de Cubaanse pianist Roberto Fonseca. Ze verzamelde een West-Afrikaanse supergroep met Amadou en Mariam, Oumou Sangaré en Toumani Diabaté om een ​​lied op te nemen waarin wordt opgeroepen tot vrede in haar getroebleerde thuisland; en klom aan boord van Damon Albarn's met sterren bezaaide Africa Express, wat eindigde in het delen van een podium met Sir Paul McCartney.

Recent, juli 2022, deelde ze het podium in de legendarische Carnegie Hall in New York met mensen als David Crosby en Snarky Puppy in een avond met actuele protestliederen - en stal ze, volgens velen, de show.

"Fatoumata Diawara, de zangeres en gitarist die oorspronkelijk uit Mali komt, zorgde voor twee van de meest opvallende momenten van de avond. 
Haar ode aan de kracht van vrouwen, "Mousso", gezongen in haar moedertaal, was hypnotiserend en haar boeiende toneelspins versterkten haar anthemische "Unite".
~ Rolling Stone

 

► Dit is een staconcert in samenwerking met Luxor Live

Bekijk de video

Vr 26 mei 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 37,50

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Gino Vannelli

Gino Vannelli werd in de jaren zeventig met zijn donkere lange haar, dramatische optredens en hartverscheurend...

Uitverkocht
Kaarten Info