Zoeken Menu
Sluit
Every brilliant thing
 • Toneel

Every brilliant thing

Het Nationale Theater

Za 04 februari 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Zonder pauze (exclusief drankje)

Een liefdevolle ode aan het leven. Every Brilliant Thing is hartverwarmend, humoristisch, hoopvol en dicht gespeeld op en met het publiek.

Na een zegetocht over de wereld - waarbij het de harten stal van publiek en critici – komt Every Briljant Thing van Duncan Macmillan nu naar Nederland. 

 1.     IJs.
 2.     Watergevechten. 
 3.     Laat opblijven en dat je dan tv mag kijken. 
 4.     Het woord briljant.
 5.     Dingen met strepen. 
 6.     Achtbanen. 
 7.     Struikelende mensen. 

Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Schepijs. De stem van Nina Simone. De geur van oude boeken. Dromen dat je vliegt. Als er een miljoen dingen op staan, blijkt de lijst, die begon als steun voor een depressieve moeder, een reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind.

Every Brilliant Thing is een “hilarisch grappige” (The Guardian) voorstelling, waarbij je als publiek medeverteller wordt van een hartverwarmend en hoopvol verhaal dat met een ontwapende echtheid een licht schijnt op depressie. Een unieke collectieve theaterervaring met een swingende soundtrack van jazz en blues. Over hoever we willen gaan voor de mensen van wie we houden, een warm pleidooi voor compassie en een liefdevolle ode aan het leven.    

► De solo Every Brilliant Thing (gespeeld door Tamar van den Dop of Bram Suijker) is hartverwarmend, humoristisch en hoopvol, dicht gespeeld op en met het publiek.

Rondom Every Brilliant Thing maakte HNT twee podcasts (hnt.nl/podcast). Luister naar een gesprek met schrijver Duncan Macmillan of hoor hoe Tamar van den Dop en Bram Suijker werkten aan de voorstelling. 

“Depressie is iets dat zo veel voorkomt. Je hebt het óf zelf ervaren, óf je kent meerdere mensen in je omgeving die er mee kampen. En toch rust er een taboe op. Ik denk dat een van de manieren waarop de maatschappij zou moeten omgaan met depressie, is het onderwerp te normaliseren. Het stigma moet er af. We moeten er over praten.” Duncan Macmillan in de HNTpodcast 

Ook maakten ze de Spotify-speellijst Every Brilliant Song, vol briljante liedjes die troost geven – vergeet niet je eigen song aan de lijst toe te voegen! Na afloop van de voorstelling is er een installatie in de foyer met deze troostrijke muziek, ook is er een (kleinschalig) nagesprek met een theaterdocent van het HNT.

CREDITS
Tekst: Duncan Macmillan
Regie: Erik Whien
Cast: Tamar van den Dop of Bram Suijker

► Twee versies van één verhaal
Duncan Macmillan (People, Places & Things) schreef dit stuk op zo’n manier dat het door elke acteur gespeeld kan worden, ongeacht gender(identiteit), leeftijd, etc. Hij daagt de spelers uit – bij Het Nationale Theater afwisselend Tamar van den Dop en Bram Suijker -– uit er een eigen draai aan te geven, met persoonlijke referenties en toevoegingen aan de lijst. Zo ontstaan twee verschillende versies van hetzelfde verhaal en maken de bijdragen van de medevertellers in de zaal elke avond uniek.  

Bekijk de video

Za 04 februari 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Herman

Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Wat doe je als je partner na 26 jaar...

Uitverkocht
Kaarten Info