Zoeken Menu
Sluit
Dochters van Nino

Dochters van Nino

Theater Oostpool

Vr 10 maart 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 10,00
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Met de muziektheatershow Dochters van Nino doopt Oostpool het Stadstheater om tot vrijplaats. Je maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen?

Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. Samen creëerden zij in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel.

Dochters van Nino is een all female popconcert met onder meer nummers van het nieuwe album van Démira (Iggy) en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek. Leef mee met de aangrijpende verhalen van vier vrouwen, onvermijdelijk verbonden door intergenerationeel trauma. Zij eisen het podium op en delen met liefde, kracht, humor en standvastigheid, hoe de prachtige en afschuwelijke afgelopen eeuw hen heeft getekend.

Koen Verheijden en Seppe Salomé: “Toen Oostpool vroeg of wij – vanwege plots ontstane ruimte – onze eerste grote zaal ervaring op wilden doen door met elkaar in korte tijd een inhoudelijk en muzikaal experiment aan te gaan, was ons antwoord natuurlijk direct: ja!
Mette Bouhuijs: “Ik vind het heel inspirerend om het gegeven van intergenerationeel trauma in te duiken met deze talentvolle generatie jonge makers.”

Dochters van Nino is een voorbode op Het Achtste Leven dat Oostpool volgend seizoen als marathonvoorstelling op de planken zal brengen.

► Onderdeel van de OostpoolDrieDaagse
► Donderdag 9 en vrijdag 10 maart try-out
► Zaterdag 11 maart première met een afterparty na afloop van de voorstelling

► Over Démira

Démira is zangeres, songwriter en producer. Begonnen als gitarist, herdefinieerde ze haar eigen geluid na neurologische problemen veroorzaakt door een tumor. Het produceren van muziek werd voor haar een nieuwe vorm van catharsis en al snel tekende ze bij Electric Lady Studios in New York. Démira werkt als autonoom muzikant en brengt al sinds haar 14e muziek uit als onafhankelijk artiest. Ze speelde shows op festivals en clubs in New York, Denemarken, Nederland, Malta, Zweden en Duitsland.

“If no one ever defends you
Don’t cry, you fight back
When there are blood stains
On your white flag

[…]

Lost paragon, a goddess, Pallas
In the far terrain is a continent
Of born daughters
Over and over again
A stronger woman

Songtekst Pallas by Demira

CREDITS
Regie: Mette Bouhuijs (eindregie), Koen Verheijden, Seppe Salomé
Tekst: Vera Morina
Spel en zang: Démira Jansen, Eeke Boonstra e.a.
Muziek: Démira, Seppe Salomé e.a.
Muziekadvies: Wilko Sterke

 

Bekijk de video

Vr 10 maart 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 10,00
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)