Zoeken Menu
Sluit
Zondagochtendconcert
 • Klassiek

Zondagochtendconcert

Aylin Sezer & Ed Spanjaard

Zo 28 april 2024 - 11:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 20,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 25,00

Programma

 • Deuren open 10:00
 • Aanvang 11:00
 • Verwachte eindtijd 12:10

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Fijnzinnige, bijna operateske miniaturen; Aylin Sezer en Ed Spanjaard bewijzen in dit openingsconcert van het Leading Lied Festival dat het klassieke lied zeer veelkleurig is. Met fantasierijke muziek van de persoonlijke vriend en leraar van dirigent en pianist Ed Spanjaard, de Nederlandse componist Robert Heppener, maar ook muziek van Strauss, Ravel en Poulenc die hun sporen verdienden in het operarepertoire. 

PROGRAMMA
Liederen van Barber, Grieg, Poulenc en Ravel

Een lied kan in heel korte tijd een heel herkenbaar verhaal vertellen, neem bijvoorbeeld ‘Hotel’ van Poulenc: In anderhalve minuut schetst deze componist met de luie akkoorden en de broeierige sfeer de herkenbare emotie: ik wil helemaal niet werken, ik blijf liever hier in mijn kamer (en rook een sigaret - alhoewel dat laatste in deze tijd wellicht een andere betekenis krijgt). Sezer en Spanjaard nemen je mee door een kaleidoscope aan repertoire met humor, diepte en fantasie.

Het liedrepertoire biedt zoveel meer dan Schubert, Schumann en consorten. Sopraan Aylin Sezer en pianist Ed Spanjaard duiken voor Musis in dat schitterende mer à boire en wekken samen de mooiste liederen van Samuel Barber, Edvard Grieg, Francis Poulenc en Maurice Ravel tot leven. Een verrijkend liedrecital vol liederen die je bijblijven.

Aylin: ’Lied samen uitvoeren met Ed Spanjaard gaat over vrijheid en vertrouwen. Het is als een schatkaart waarbij alles is uitgestippeld, maar het avontuur is telkens uniek.’

Ed: ‘Aylin Sezer is een geweldige sopraan met een grote dramatisch uitdrukking - en dan bedoel ik niet pathetisch, maar je hoort als zij zingt haar intense binnenkant waar je wel van moét houden.

 Klik hier voor het programmaboekje.

► Leading Lied Festival op 28 april 2024
Het klassieke lied ráákt, kom ontdekken wat het met jou doet! Muziek van vroegere tijden, met een vertaling naar de ziel van nu. Het Leading Lied Festival wil je meenemen in de wereld van het lied. Hoe spreken de dichters en componisten ons aan, welke persoonlijke verhalen kun je herkennen, waarin herken jij je eigen binnenwereld? Kom je kennismaken?
Koop hier je dagkaart voor €49 en krijg toegang tot alle concerten.

Het Leading Lied Festival wordt georganiseerd door Stichting Leading Lied i.s.m. Musis

 

MUSICI
Aylin Sezer, sopraan
Ed Spanjaard, piano

► Aylin Sezer
De Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer wist de afgelopen jaren onder andere de publieksharten te stelen als Violetta in Verdi’s La Traviata bij De Nederlandse Reisopera. ‘De meest coole Violetta die ik ooit zag’, schreef de recensent van NRC. Samen met haar vaste pianist, de onvolprezen Ed Spanjaard, richt ze zich nu op de finesses van het lied. In een uitgekiend programma komen de diepste zielenroerselen van Barber, Grieg, Poulenc en Ravel tot leven alsof het stuk voor stuk mini-operaatjes zijn.

► Ed Spanjaard
Ed Spanjaard is vooral bekend als dirigent van het voormalig Limburgs Symfonie Orkest en voormalig Orkest van het Oosten en het Nieuw Ensemble. Ook leidde hij in 2002 het concert bij het huwelijk van toen nog Prins Willem Alexander en Prinses Maxima. Minstens zo veel ervaring heeft hij als pianist. Als kamermusicus en liedbegeleider weet hij altijd het optimale uit zijn medemusici te halen.

Bekijk de video

Zo 28 april 2024 - 11:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 20,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 25,00

Programma

 • Deuren open 10:00
 • Aanvang 11:00
 • Verwachte eindtijd 12:10

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook