Zoeken Menu
Sluit
Zondagochtendconcerten

Zondagochtendconcerten

Informatie en kaarten

Serieprijs € 65,–

Nu nog meer muzikaal programma op de zondagochtend! Muziek tussen koffie en lunch, zogezegd. Vier concerten door zowel jonge talenten als musici die inmiddels tot de gevestigde orde behoren.

Onze landgenote Daria van den Bercken opent de serie met een programma waarop zowel fijnzinnige sonates van Scarlatti als de stormachtige zeventiende sonate van Beethoven klinken. Met Tsjaikovski brengt ze ook haar eigen Russische roots tot klinken.

Lavinia Meijer, vorig seizoen Artist in Residence, komt begin december terug naar Musis. Waar ze ons afgelopen seizoen voornamelijk op 20e- en 21e-eeuwse muziek trakteerde, schotelt ze ons samen met Combattimento nu een programma voor dat loopt van renaissance tot classicisme. Een ensemble dat net als Lavinia Meijer bekend staat om een frisse – om niet te zeggen eigenzinnige – blik op muziek uit lang vervlogen tijden. Dat kan dus wel eens een verrassende ochtend worden.

Niek Baar en Ella van Poucke behoren tot Nederlands grootste strijktalenten. Beide jonge musici hebben al de nodige prijzen op zak. De twee spelen komen naar Musis met een van hun vaste kamermuziekpartners, de in Berlijn wonende Amerikaanse pianist Ben Kim.

Het laatste concert in deze serie is op Internationale Vrouwendag. We serveren u dan een volledig vrouwelijk programma: muziek van vrouwelijke componisten, uitgevoerd door een ensemble van louter dames. Mannelijk publiek is uiteraard ook van harte welkom!

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Hensel-Mendelssohn – Uit Pianotrio in d, op. 11: Andante espressivo
Boulanger – D’un soir triste & D’un matin du printemps
Schumann-Wieck – Uit Pianotrio in g, op. 17: Allegro moderato
Debussy – La mer (arr. S. Beamish)

Op Internationale Vrouwendag schotelt Musis u een vrouwelijk programma voor: muziek die geschreven of bewerkt is door vrouwen, uitgevoerd door een ensemble van louter dames. Het Arosa Trio bestaat inmiddels ruim tien jaar en onderscheidt zich door de focus op minder bekend repertoire. Het programma van vanmorgen is daar een typisch voorbeeld van. Fanny Mendelssohn en Lili Boulanger stierven helaas allebei op jonge leeftijd, maar lieten ons fraaie muziek na. Het pianotrio van Hensel wordt zelfs gerekend tot de mooiste pianotrio’s uit de 19e eeuw. Van Boulanger hoort u twee sfeervolle miniaturen en Debussy’s La mer klinkt in een bewerking van de Engelse componiste Sally Beamish. Een homage aan de vrouw binnen de klassieke muziek. En o ja, mannelijk publiek is natuurlijk ook van harte welkom!

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Zondagochtendconcerten.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 65,–