Zoeken Menu
Sluit
Zondagochtendconcerten

Zondagochtendconcerten

Informatie en kaarten

Serieprijs € 65,–

Nu nog meer muzikaal programma op de zondagochtend! Muziek tussen koffie en lunch, zogezegd. Vier concerten door zowel jonge talenten als musici die inmiddels tot de gevestigde orde behoren.

Onze landgenote Daria van den Bercken opent de serie met een programma waarop zowel fijnzinnige sonates van Scarlatti als de stormachtige zeventiende sonate van Beethoven klinken. Met Tsjaikovski brengt ze ook haar eigen Russische roots tot klinken.

Lavinia Meijer, vorig seizoen Artist in Residence, komt begin december terug naar Musis. Waar ze ons afgelopen seizoen voornamelijk op 20e- en 21e-eeuwse muziek trakteerde, schotelt ze ons samen met Combattimento nu een programma voor dat loopt van renaissance tot classicisme. Een ensemble dat net als Lavinia Meijer bekend staat om een frisse – om niet te zeggen eigenzinnige – blik op muziek uit lang vervlogen tijden. Dat kan dus wel eens een verrassende ochtend worden.

Niek Baar en Ella van Poucke behoren tot Nederlands grootste strijktalenten. Beide jonge musici hebben al de nodige prijzen op zak. De twee spelen komen naar Musis met een van hun vaste kamermuziekpartners, de in Berlijn wonende Amerikaanse pianist Ben Kim.

Het laatste concert in deze serie is op Internationale Vrouwendag. We serveren u dan een volledig vrouwelijk programma: muziek van vrouwelijke componisten, uitgevoerd door een ensemble van louter dames. Mannelijk publiek is uiteraard ook van harte welkom!

Concerten/voorstellingen in deze serie

Handel – Ouverture Il Pastor Fido, HWV 8
Tye – In Nomine (drie versies)
Anoniem (14e eeuw) – Estampie & Ballata
Handel  – Concert voor harp en orkest in Bes, HWV 294 
W.F. Bach – Sinfonia in F, Fk 67 ’Dissonant’
Croft (of Purcell) ­– Ground in c
Wagenseil – Concert voor harp en orkest in G

Lavinia Meijer, onze vorige Artist in Residence, is terug in Musis. Waar ze ons afgelopen seizoen voornamelijk op 20e- en 21e-eeuwse muziek trakteerde, brengt ze ons nu een programma dat loopt van renaissance (Tye) tot classicisme (Wagenseil). Ze wordt vergezeld door Combattimento, een gezelschap dat graag met een moderne bril naar oude muziek kijkt. En aangezien ook Lavinia Meijer bekend staat om haar frisse – om niet te zeggen eigenzinnige – blik op muziek uit lang vervlogen tijden, kon dit wel eens een heel verrassende ochtend worden.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Zondagochtendconcerten.

Programma 
Schubert – Fantasie voor viool en piano in C, D 934
Schubert – Pianotrio nr. 2 in Es, D 929

Niek Baar en Ella van Poucke behoren tot Nederlands grootste strijktalenten. Beide jonge musici hebben al de nodige prijzen op zak. Vanochtend spelen ze samen met een van hun vaste kamermuziekpartners, de Amerikaanse pianist Ben Kim. Het drietal speelt vanmorgen twee late werken van Schubert. De Fantasie voor viool en piano is voor zowel violist als pianist een veeleisend stuk. Pianist Nikolai Luganski noemde het zelfs ‘de moeilijkste muziek die ooit voor piano geschreven is’. Het omvangrijke tweede pianotrio is een van de laatste werken die Schubert zelf nog in première heeft horen gaan. Als u dit werk nog niet eerder hebt gehoord, kan het hoofdthema van het tweede deel u toch bekend voorkomen: het komt voor in diverse films en documentaires.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Zondagochtendconcerten.
 

Programma
Hensel-Mendelssohn – Uit Pianotrio in d, op. 11: Andante espressivo
Boulanger – D’un soir triste & D’un matin du printemps
Schumann-Wieck – Uit Pianotrio in g, op. 17: Allegro moderato
Debussy – La mer (arr. S. Beamish)

Op Internationale Vrouwendag schotelt Musis u een vrouwelijk programma voor: muziek die geschreven of bewerkt is door vrouwen, uitgevoerd door een ensemble van louter dames. Het Arosa Trio bestaat inmiddels ruim tien jaar en onderscheidt zich door de focus op minder bekend repertoire. Het programma van vanmorgen is daar een typisch voorbeeld van. Fanny Mendelssohn en Lili Boulanger stierven helaas allebei op jonge leeftijd, maar lieten ons fraaie muziek na. Het pianotrio van Hensel wordt zelfs gerekend tot de mooiste pianotrio’s uit de 19e eeuw. Van Boulanger hoort u twee sfeervolle miniaturen en Debussy’s La mer klinkt in een bewerking van de Engelse componiste Sally Beamish. Een homage aan de vrouw binnen de klassieke muziek. En o ja, mannelijk publiek is natuurlijk ook van harte welkom!

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Zondagochtendconcerten.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 65,–