Zoeken Menu
Sluit
Vocale solisten

Vocale solisten

Informatie en kaarten

Serieprijs € 90,–

Een serie voor de echte zangliefhebbers. Vier concerten met de mooiste muziek voor het volgens velen mooiste instrument: de menselijke stem.

De internationaal vermaarde bariton Thomas Hampson brengt samen met Amsterdam Sinfonietta een romantisch liefdesprogramma met onder andere Beethovens verlangende An die ferne Gebliebte en liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen.

In de overige drie concerten kunt u genieten van topsolisten uit eigen land. Countertenor Maarten Engeltjes en Bas Andreas Wolf zingen twee van Bachs meest geliefde cantates: Ich habe genug en Vergnügte Ruh, begeleid door het jonge barokensemble PRJCT Amsterdam. Rijzende ster tenor Peter Gijsbertsen kruipt in de huid van Schubert via diens Schwanengesang.

Wat is er mooier voor een componist dan muziek schrijven voor je eigen levensgezel? De Zweeds- Nederlandse componist Klas Torstensson deed het voor zijn echtgenote, sopraan Charlotte Riedijk. De liederencyclus In großer Sehnsucht portretteert vijf ‘sterke vrouwen’ uit het verleden. Vrouwen die, elk op hun eigen manier, een toonbeeld waren (en misschien nog wel zijn) van moed en kracht.  

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Schubert – Schwanengesang, D 957

Zanger Peter Gijsbertsen kun je gerust een rijzende ster noemen. Hij trad op in grote zalen en zijn cd’s ontvingen veel lof. In 2018 won hij – als eerste tenor ooit – de Nederlandse Muziekprijs. Niet zomaar een prijs: het is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici toekent. Samen met de gelouterde pianist Roger Braun stort Peter zich op Schuberts Schwanengesang, een verzameling van de laatste liederen die Schubert op muziek zette. Veertien liederen over een groot aantal verschillende onderwerpen. Die diversiteit vraagt om veel inlevingsvermogen; dat kun je aan Peter Gijsbertsen wel overlaten.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Kamermuziek en Vocale Solisten. Wanneer u de gehele serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

Programma
R. Strauss
– Prelude uit ‘Capriccio’  
Beethoven – An die ferne Geliebte voor bariton en ensemble
Eisler – Ernste Gesänge                                              
Wagner  – Prelude uit ‘Tristan und Isolde’ (arr. A. Williams)                             
R. Strauss – Liederen voor bariton en strijkorkest (nieuwe arrangementen)

Thomas Hampson is de meest vooraanstaande bariton in Amerika, en een wereldberoemd vertolker van het klassieke Lied. Al eerder trad Amsterdam Sinfonietta met hem op en samen brachten ze ook de cd Tides of Life uit. In Musis brengen zanger en orkest een (laat-)romantisch liefdesprogramma met liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen. Ook klinkt het verlangende An die ferne Geliebte van Beethoven. Hanns Eisler voltooide zijn Ernste Gesänge slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak in dit opus met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het ‘romantische’ strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung refereren sterk aan Wagners aangrijpende Prelude uit Tristan & Isolde.

INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Musis op Maandag en Amsterdam Sinfonietta. Wanneer u de volledige serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

Mahler – Liederen (selectie n.t.b.)
Artaç – Instrumentaal deel uit de kameropera 'Vrouwenstemmen'
Torstensson – In großer Sehnsucht

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag (8 maart) presenteert Musis een programma waarin ‘de sterke vrouw’ centraal staat. De liederencyclus In großer Sehnsucht portretteert vijf vrouwen uit het verleden die, elk op hun eigen wijze, toonbeelden zijn van moed en kracht. Componist Klas Torstenssons droeg de cyclus op aan zijn echtgenote, sopraan Charlotte Riedijk, die de liederen vanavond uitvoert met het Doelen Ensemble. En over sterke vrouwen gesproken: wat te denken van Alma Mahler-Werfel, de vrouw die onder één dak leefde met de grillige Gustav Mahler. Als intermezzo klinkt een instrumentaal werk van de jonge, in Turkije geboren en in Nederland levende componiste Meriç Artaç.

INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Van 1900 tot Nu en Vocale Solisten Wanneer u de volledige serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

Informatie en kaarten

Serieprijs € 90,–