Zoeken Menu
Sluit
Meesters van het klavier

Meesters van het klavier

Informatie en kaarten

Serieprijs € 120,–

Dit seizoen mogen we vijf ware Meesters van het Klavier ontvangen in Musis. Vijf pianisten die aan de internationale top staan.

Parijzenaar Alexandre Tharaud neemt u, op een moderne Steinway, mee naar het Versailles van de zeventiende en achttiende eeuw. Van Charpentiers overbekende ‘Eurovisietune’ tot werk van minder bekende componisten als D’Anglebert en Royer.

Yevgeny Sudbin was in 2017 nog te gast bij Het Gelders Orkest. Dit keer kunnen van hem genieten in een soloprogramma. Sudbin, geboren in Rusland en tegenwoordig wonend in Londen, staat bekend om zijn fantasierijke en gepassioneerde spel. Hij speelt onder meer twee eigen transcripties van orkestwerken.

Eigenzinnig – dat stempel draagt de Turkse pianist Fazil Say. Hij verrast zijn publiek graag en vaak met onverwachte dingen. Dat doet hij zowel in zijn uitvoeringen van het ijzeren repertoire als in zijn eigen composities. In Musis brengt hij naast enkele ‘gouwe ouwe’ zijn eigen muzikale visie op het de legende van Troje, een van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie.

De Argentijn Nelson Goerner wordt beschouwd als de grootste Zuid-Amerikaanse pianovirtuoos van deze tijd. Maar wel eentje zonder sterallures. Deze meester van de nuance en klankkleur neemt u mee op een muzikale reis met werken van onder meer Bach, Chopin en Liszt.

Een van de meest indrukwekkende levende pianisten is zonder twijfel de Russische grootmeester Grigory Sokolov. Met zijn continue zoeken naar diepere lagen en zijn enorme kleurenpalet weet hij als geen ander met muziek te betoveren. Zijn programma is nog niet bekend: Sokolov bepaalt dat doorgaans vlak voor het concert. Maar u kunt zich met een gerust hart door hem laten verrassen.

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Bach – Chromatische fantasie en fuga in d, BWV 903
Chopin – Berceuse, op. 57
Chopin – Ballade nr.3, op. 47
Chopin – Andante spinato et Grande polonaise brillante, op. 22
Faure – Thème et variations, op. 73
Liszt – Les jeux d'eaux à la Villa d'Este (uit: Années de pèlerinage III)
Liszt – Rhapsodie espagnole

De Argentijn Nelson Goerner wordt beschouwd als de grootste Zuid-Amerikaanse pianovirtuoos van deze tijd. Sterallures zijn hem evenwel vreemd. ‘Een volkomen eerlijk en sympathiek muzikant die totaal niet pronkzuchtig is’, aldus dagblad Trouw. De krant vergeleek dat Goerner zelfs met de legendarische Roemeense pianist Dinu Lipatti. Vanavond neemt deze meester van de nuance en klankkleur u mee op reis door diverse stijlperiodes en landen. Een afwisselend programma waarin Goerner al zijn technische en poëtische vaardigheden kan tonen.  

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Meesters van het Klavier.

PROGRAMMA
Definitieve programma n.t.b.

‘Je kunt je geluk zoeken in reizen, sprituele trips of boeken. Of je woont een recital bij van de Russische meesterpianist. Een avond Sokolov is tripvervangend, want zijn musiceren is zelf een avontuur van en voor de geest.’ Aldus NRC Handelsblad over pianist Grigory Sokolov. De Russische grootmeester is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende levende pianisten. Als enige pianist is hij elk seizoen te gast in de befaamde Amsterdamse serie Meesterpianisten. Met zijn continue zoeken naar diepere lagen en zijn enorme kleurenpalet weet hij als geen ander met muziek te betoveren. Zijn programma voor deze avond is nog niet bekend: Sokolov bepaalt dat doorgaans vlak voor het concert. Maar u kunt zich met een gerust hart door hem laten verrassen. Om nogmaals NRC te citeren: ‘Sokolov mag je niet missen!’

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Meesters van het Klavier.

Programma
Scarlatti – Sonates n.t.b.
Tsjaikovski – Romeo en Julia (arr. Sudbin)
Tsjaikovsiki – Twee Nocturnes
Ravel – Gaspard de la Nuit
Saint-Saëns – Danse Macabre (arr. Sudbin)

Yevgeny Sudbin was al een aantal keren bij Musis te gast. De pianist staat bekend om zijn fantasierijke en gepassioneerde spel. Gramophone schreef: “Deze briljante jonge pianist vertoont een aanstekelijke honger naar zijn repertoire. Hij lijkt het te consumeren, wordt er af en toe door geconsumeerd.” Zijn repertoire is breed en gaat van Scarlatti tot Skrjabin en verder. Ook in Musis brengt hij een gevarieerd programma, met onder meer twee zelfgemaakte transcripties van orkestwerken. Kom zelf luisteren hoe Sudbin Tsjaikovski’s dramatische verklanking van het verhaal van Romeo en Julia vertaalt naar de piano.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Meesters van het Klavier.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 120,–