Zoeken Menu
Sluit
Het Gelders Orkest: Highlights

Het Gelders Orkest: Highlights

Informatie en kaarten

Serieprijs Highlights | € 95,– | € 90,– | € 85,– | € 80,–

Concerten/voorstellingen in deze serie

Ouder worden is voor acteur en presentator Eric Corton net zo fascinerend als confronterend. Een mens heeft een heel leven geleerd, beleefd, ondervonden en onthouden. In een leven van 80 jaar zijn ongelooflijk veel dingen gebeurd, uitgevonden en weer verdwenen. Maar hoe klinkt ouder worden eigenlijk? Hoe verschillend is bijvoorbeeld een vroeg stuk van Beethoven in vergelijking met zijn laatste werk, als hij haast doof en ongelukkig zijn noten op papier ramt? Hoe klinkt puberaal muzikaal gebral en welke componist werd niet om aan te horen naarmate hij ouder werd? Wat is het geluid van een langzame doodsstrijd? Eric Corton en het orkest onderzochten het en presenteren een avond vol verrassende stukken en mooie verhalen.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Highlights.

Waar ‘stand-up dirigent’ Jules van Hessen gewoonlijk een meesterwerk binnenstebuiten keert, gaat hij bij dit interactieve concert met het symfonieorkest aan de slag. En met jou! Tijdens dit concert mag jij namelijk bepalen wat er gespeeld wordt én maak je misschien wel je dirigeerdebuut! Hits van de grote meesters, ronkende filmscores, en zelfs de all-time favourites komen voorbij. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met het paradepaardje van de klassieke muziek: het symfonieorkest. En schroom niet, want voorkennis is niet nodig.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Highlights.

Filmverhalen met live symfonische muziek
Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van live uitgevoerde symfonische muziek. Tijdens het concert past hij subtiel de beelden aan zodat ze exact synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een wondermooie eenheid in elkaar vloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinskys Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt.

Het leven van Mahler
In de nieuwste film, The Echo of Being, staat componist Mahler centraal. Het is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht hij met de meest indrukwekkende muziek van de componist; Totenfeier, Symfonie nr. 4 en zijn dramatische, onvoltooid gebleven Tiende. Zelden heb je de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd.

HGO
Symphonic Cinema van cineast Lucas van Woerkum heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische muziek. Tijdens het concert past van hij subtiel de beelden aan zodat ze exact synchroon blijven lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een wondermooie eenheid in elkaar vloeien. In de nieuwste film van Lucas van Woerkum, The Echo of Being, staat componist Mahler centraal. Het is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht hij met de meest indrukwekkende muziek van de componist. Zelden heb je de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd.

►Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Highlights.  

Informatie en kaarten

Serieprijs Highlights | € 95,– | € 90,– | € 85,– | € 80,–