Zoeken Menu
Sluit
Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent

Informatie en kaarten

Gratis toegang, reserveren verplicht!

Dutch Classical Talent (vroeger ‘het Vriendenkrans Concours’ en ‘Het Debuut’) is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Ties Mellema, Lavinia Meijer, Nora Fischer en het Van Baerle Trio.

Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Dit jaar zijn dat twee solisten en twee duo’s: pianist Ramon van Engelenhoven, sopraan Elisabeth Hetherington, Duo Ebano (klarinet en piano), en Duo Mader/Papandreopoulos (saxofoon en piano). Een gevarieerde groep dus.

De jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten.

In Musis kunt u dit seizoen geheel gratis van deze talenten genieten! De concerten vinden plaats op de dinsdagmiddag rond lunchtijd en duren een uur zonder pauze, met een meet & greet met de musici achteraf.

De programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Hier hoor je de meesters van morgen!

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Werken van Strozzi, Caccini, Monteverdi en Gubaidulina 

De schoonheid van de menselijke stem en virtuositeit in één programma. Virtuoze zang uit het 17e-eeuwse Italië versus virtuoze zang in het heden. Elisabeth Hetherington komt uit Toronto en is een paar jaar geleden voor haar studie naar Nederland verhuisd. Ze heeft zich gespecialiseerd in barok en hedendaagse muziek. De jury van Dutch Classical Talent was zeer onder de indruk van haar extreem heldere en zuivere stem. Haar temperament, theatrale manier van optreden en de spannende mix van heden en verleden in haar programma maken een optreden van Elisabeth tot een ware belevenis.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Dutch Classical Talent.

Programma
Debussy – Des pas sur la neige
Brahms – Intermezzo in Es, op. 117/1
Berg – Vier Stücke, op. 5
Widmann – Bruchstücke
Plexus – n.t.b.
Zappa – n.t.b.

De muzikale vrienden Paolo Gorini en Marco Danesi ontmoetten elkaar op het conservatorium van Milaan. Tegenwoordig is het duo gevestigd in Amsterdam. Als Duo Ebano doorbreken zij de grenzen van het traditionele repertoire voor klarinet en piano met nieuwe composities en met arrangementen van rock-, folk- en pianomuziek. Duo Ebano heeft meerdere gezichten. Zo maken de musici gebruik van slagwerk- en andere spectaculaire technieken, elektronische apparaten, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Het duo neemt het publiek mee op een fascinerende reis waarin alle gemoedstoestanden voorbijkomen: sereniteit, angst, zachtmoedigheid, verlangen, enthousiasme en nog veel meer.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Dutch Classical Talent.

Programma
Schulhoff – Hot Sonate
Hindemith – Sonate voor altsaxofoon en piano
Mamlok – Rückblick
Pärt – Spiegel im Spiegel
Gershwin – An American in Paris
N.t.b. – opdrachtwerk 

Het Oostenrijks-Griekse Duo Mader/Papandreopoulos maakte al zijn opwachting op grote muziekfestivals als Festival Klangbasel en Wonderfeel. In Musis brengen de twee een programma rond het thema emigratie. Fysieke en imaginaire emigratie. Thuis, thuiskomen en heimwee. De emigratie van Erwin Schulhoff van de klassieke wereld naar die van de jazz en de reis van George Gershwin in omgekeerde richting. Maar ook de fysieke emigratie van Paul Hindemith en Ursula Mamlok, die hun thuisland moesten ontvluchten omdat het naziregime hen naar het leven stond. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt voegt een andere dimensie toe aan de eeuwige zoektocht naar thuiskomen. Het werk straalt uit dat ‘thuis’ ook een innerlijke staat is die niet kan worden weggenomen. Het concert eindigt met een opdrachtwerk van een hedendaagse componist voor wie het thema emigratie een heel persoonlijke lading heeft.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Dutch Classical Talent.

Informatie en kaarten

Gratis toegang, reserveren verplicht!