Zoeken Menu
Sluit
Dutch Classical Talent

Dutch Classical Talent

Informatie en kaarten

Gratis toegang, reserveren verplicht!

Dutch Classical Talent (vroeger ‘het Vriendenkrans Concours’ en ‘Het Debuut’) is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Ties Mellema, Lavinia Meijer, Nora Fischer en het Van Baerle Trio.

Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Dit jaar zijn dat twee solisten en twee duo’s: pianist Ramon van Engelenhoven, sopraan Elisabeth Hetherington, Duo Ebano (klarinet en piano), en Duo Mader/Papandreopoulos (saxofoon en piano). Een gevarieerde groep dus.

De jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten.

In Musis kunt u dit seizoen geheel gratis van deze talenten genieten! De concerten vinden plaats op de dinsdagmiddag rond lunchtijd en duren een uur zonder pauze, met een meet & greet met de musici achteraf.

De programma’s zijn prikkelend, actueel, ontroerend en spectaculair. Hier hoor je de meesters van morgen!

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Rodney Sharman – Remembering John Cage 
Claude Debussy
– Des pas sur la neige (arranged by Paolo Gorini)
Johannes Brahms – Intermezzo op. 117 n 1 (arranged by Paolo Gorini
Alban Berg – Vier Stücke, op. 5
Jorg Widmann – Fünf Bruchstücke
Bec Plexus – Reversed adaptation
Chick Corea – Spain (arranged by Paolo Gorini)
Frank Zappa/Andrea Chenna – FZ for Alex

 

De muzikale vrienden Paolo Gorini en Marco Danesi ontmoetten elkaar op het conservatorium van Milaan. Tegenwoordig is het duo gevestigd in Amsterdam. Als Duo Ebano doorbreken zij de grenzen van het traditionele repertoire voor klarinet en piano met nieuwe composities en met arrangementen van rock-, folk- en pianomuziek. Duo Ebano heeft meerdere gezichten. Zo maken de musici gebruik van slagwerk- en andere spectaculaire technieken, elektronische apparaten, een kazoo en ander exotisch instrumentarium. Het duo neemt het publiek mee op een fascinerende reis waarin alle gemoedstoestanden voorbijkomen: sereniteit, angst, zachtmoedigheid, verlangen, enthousiasme en nog veel meer.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Dutch Classical Talent.

Programma
Schulhoff – Hot Sonate
Hindemith – Sonate voor altsaxofoon en piano
Mamlok – Rückblick
Pärt – Spiegel im Spiegel
Gershwin – An American in Paris
N.t.b. – opdrachtwerk 

Het Oostenrijks-Griekse Duo Mader/Papandreopoulos maakte al zijn opwachting op grote muziekfestivals als Festival Klangbasel en Wonderfeel. In Musis brengen de twee een programma rond het thema emigratie. Fysieke en imaginaire emigratie. Thuis, thuiskomen en heimwee. De emigratie van Erwin Schulhoff van de klassieke wereld naar die van de jazz en de reis van George Gershwin in omgekeerde richting. Maar ook de fysieke emigratie van Paul Hindemith en Ursula Mamlok, die hun thuisland moesten ontvluchten omdat het naziregime hen naar het leven stond. Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt voegt een andere dimensie toe aan de eeuwige zoektocht naar thuiskomen. Het werk straalt uit dat ‘thuis’ ook een innerlijke staat is die niet kan worden weggenomen. Het concert eindigt met een opdrachtwerk van een hedendaagse componist voor wie het thema emigratie een heel persoonlijke lading heeft.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Dutch Classical Talent.

Informatie en kaarten

Gratis toegang, reserveren verplicht!