Zoeken Menu
Sluit
Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta

Informatie en kaarten

Serieprijs € 78,–

Amsterdam Sinfonietta is al jaren één van onze vaste gasten, en bijzonder geliefd bij het publiek van Musis. Met drie uiteenlopende programma’s en samenwerkingen staan ze ook in seizoen 20/21 weer op onze podia. 

Fauré's Requiem, de verstilde composities van Arvo Pärt en een vrolijk kerstconcert met trompet en sopraan maken van deze serie een kleurrijk en gevarieerd geheel. Geen wonder dat de serie van Amsterdam Sinfonietta al jarenlang tot uw favorieten behoord!

In deze serie:

PROGRAMMA
Telemann – Trompetconcert in D
Beethoven – Heiliger Dankgesang uit Strijkkwartet nr. 15 in a, op. 132 (bew. strijkorkest)
J.S. Bach – Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51
Händel – Eternal Source of Light Divine uit ‘Ode for the Birthday of Queen Anne’, HWV 74

Trompettist Hakan Hardenberger en sopraan Miah Persson stelen de show.
Met de bijzondere bezetting van strijkorkest, trompet en sopraan brengt Amsterdam Sinfonietta een veelzijdig en vrolijk kerstprogramma, waarin de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en zijn landgenote sopraan Miah Persson schitteren. Hoogtepunten zijn Bachs stralende cantate Jauchzet Gott in alle Landen en het Trompetconcert van Telemann, vergezeld door werken van onder meer Händel en Beethoven. Ook klinken enkele traditionele Zweedse kerstliederen. Een sfeervol en vrolijk concert voor de adventstijd!

► Meer Amsterdam Sinfonietta? Bekijk dan ook hun klassieke serie in Musis en boek alle concerten van Amsterdam Sinfonietta tegen een voordelige prijs.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

 

PROGRAMMA
Nystedt –
Immortal Bach
J.S. Bach –
Chaconne uit Partita voor soloviool nr. 2, BWV 1004
Pärt –
Da Pacem Domine
Sjostakovitsj –
Kammersinfonie, op. 110a (arr. Barshai)
Fauré –
Requiem

Het Requiem van Fauré: wereldberoemd meesterwerk
Dit concert is een reprise van het project In memoriam, waarmee Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor eerder door Nederland en Zuid-Amerika toerden. Op het programma staat één van ’s werelds mooiste én beroemdste koorwerken als apotheose: het Requiem van Fauré. De muziek die soms furieus is, dan weer berustend, fungeert als troostrijk eindpunt van een concert over strijd, verlies, vrede en troost.

Verlies & vrede
Bachs beroemde Chaconne voor soloviool is ook een soort requiem, want de componist schreef het na het overlijden van zijn eerste vrouw. Sjostakovitsj’ Kammersinfonie opus 110a  is opgedragen aan de slachtoffers van fascisme en oorlog, terwijl Da Pacem Domine van Pärt een pleidooi voor wereldvrede is. Toevoeging van theatrale elementen geven het concert een extra dimensie.

► Meer Amsterdam Sinfonietta? Bekijk dan ook hun klassieke serie in Musis en boek alle concerten van Amsterdam Sinfonietta tegen een voordelige prijs.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 78,–