Zoeken Menu
Sluit
Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta

Informatie en kaarten

Serieprijs € 78,–

Amsterdam Sinfonietta is al jaren één van onze vaste gasten, en bijzonder geliefd bij het publiek van Musis. Met drie uiteenlopende programma’s en samenwerkingen staan ze ook in seizoen 20/21 weer op onze podia. 

Fauré's Requiem, de verstilde composities van Arvo Pärt en een vrolijk kerstconcert met trompet en sopraan maken van deze serie een kleurrijk en gevarieerd geheel. Geen wonder dat de serie van Amsterdam Sinfonietta al jarenlang tot uw favorieten behoord!

In deze serie:

De minimalistische, verstilde stijl van Arvo Pärt

In Arnhem soleren topvioliste Simone Lamsma en Sinfonietta’s artistiek leider Candida Thompson in Bachs Concert voor twee violen en orkest en in Pärts dubbelconcert Tabula Rasa. Laatstgenoemde werk was één van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, waarmee hij zo beroemd is geworden. 

Pärt: voorman van de nieuwe spiritualiteit

“De geluiden zijn er om de stilte te omringen", zei Pärt over zijn tintinnabuli-stijl. Een stijl waarmee hij ook buiten de wereld van klassieke muziek een breed publiek wist te bereiken. In de lange periode die hieraan voorafging verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe stijl verwerkte hij andere muzikale stijlen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft Pärt frasen van Bach met zijn eigen muziek, leidend tot een stuk vol spanning en contrastrijke klanken. Bach omlijst de muziek van de voorman van de nieuwe spiritualiteit. 

 

PROGRAMMA
J.S. Bach – Kyrie uit Hohe Messe, BWV 232 (bew. strijkorkest)
J.S. Bach – Sinfonia uit Cantate ‘Ich hatte viel Bekümmernis’, BWV 21
Pärt – Tabula Rasa
Pärt – Collage über B-A-C-H
Pärt – These words …
J.S. Bach – Concert voor twee violen en orkest, BWV 1060 

CREDITS
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson: leiding en viool
Simone Lamsma: viool

► Meer Amsterdam Sinfonietta? Bekijk dan ook hun klassieke serie in Musis. Hier boekt u alle concerten van Amsterdam Sinfonietta tegen een voordelige prijs.

PROGRAMMA
Telemann – Trompetconcert in D
Beethoven – Heiliger Dankgesang uit Strijkkwartet nr. 15 in a, op. 132 (bew. strijkorkest)
J.S. Bach – Cantate ‘Jauchzet Gott in allen Landen’, BWV 51
Krol – Magnificat Variations
Finzi – Salutation uit ‘Dies Natalis’
Händel – Eternal Source of Light Divine uit ‘Ode for the Birthday of Queen Anne’, HWV 74
Evans – A Child Is Born
Traditional – Three Christmas songs

Trompettist Hakan Hardenberger en sopraan Miah Persson stelen de show.
Met de bijzondere bezetting van strijkorkest, trompet en sopraan brengt Amsterdam Sinfonietta een veelzijdig en vrolijk kerstprogramma, waarin de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en zijn landgenote sopraan Miah Persson schitteren. Hoogtepunten zijn Bachs stralende cantate Jauchzet Gott in alle Landen en het Trompetconcert van Telemann, vergezeld door werken van onder meer Händel en Beethoven. Ook klinken enkele traditionele Zweedse kerstliederen. Een sfeervol en vrolijk concert voor de adventstijd!

CREDITS
leiding en viool: Candida Thompson
sopraan: Miah Persson
trompet: Håkan Hardenberger

► Meer Amsterdam Sinfonietta? Bekijk dan ook hun klassieke serie in Musis. Hier boekt u alle concerten van Amsterdam Sinfonietta tegen een voordelige prijs.

Het hoopvolle Requiem van Fauré is het troostrijke eindpunt van dit concert waarin de thema’s strijd, verlies, vrede en troost centraal staan. Beleef dit sfeervolle programma in Musis.

Het Requiem van Fauré: wereldberoemd meesterwerk
Dit concert is een reprise van het project In memoriam, waarmee Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor eerder door Nederland en Zuid-Amerika toerden. Op het programma staat één van ’s werelds mooiste én beroemdste koorwerken als apotheose: het Requiem van Fauré. De muziek die soms furieus is, dan weer berustend, fungeert als troostrijk eindpunt van een concert over strijd, verlies, vrede en troost.

Verlies & vrede
Bachs beroemde Chaconne voor soloviool is ook een soort requiem, want de componist schreef het na het overlijden van zijn eerste vrouw. Sjostakovitsj’ Kammersinfonie opus 110a  is opgedragen aan de slachtoffers van fascisme en oorlog, terwijl Da Pacem Domine van Pärt een pleidooi voor wereldvrede is. Toevoeging van theatrale elementen geven het concert een extra dimensie.

PROGRAMMA
Nystedt
– Immortal Bach
J.S. Bach
– Chaconne uit Partita voor soloviool nr. 2, BWV 1004
Pärt
– Da Pacem Domine
Sjostakovitsj
– Kammersinfonie, op. 110a (arr. Barshai)
Fauré
– Requiem

CREDITS
leiding en viool: Candida Thompson
sopraan: Mónica Monteiro
bariton: Jasper Schweppe

 ► Meer Amsterdam Sinfonietta? Bekijk dan ook hun klassieke serie in Musis. Hier boekt u alle concerten van Amsterdam Sinfonietta tegen een voordelige prijs.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 78,–