Zoeken Menu
Sluit

Richtlijnen corona

Voor uw veiligheid en die van ons vragen we u, op het moment dat onze deuren openen, zich aan onderstaande richtlijnen te houden. Zo genieten we samen zonder zorgen!

 1. Bestel uw tickets online via musisenstadstheater.nl per persoon of per tweetal.
 2. Print of download uw ticket op uw telefoon. Zet uw telefoon op de hoogste helderheid met uw ticket op het scherm. 
 3. Kom zoveel mogelijk met de auto, fiets of lopend. Kijk hier waar u op loopafstand kunt parkeren.
 4. Onze bezoekersvoorwaarden zijn aangevuld met hygiënemaatregelen en de maatregelen bij gezondheidsklachten. Bij aankoop van een ticket gaat u hiermee akkoord.  
 5. Indien u een gezamenlijk huishouden vormt mag u in een groep naar Musis & Stadstheater komen. De groep verklaart automatisch aan deze criteria te voldoen. 
 6. In onze welkomstmailing (2 dagen voor uw bezoek) en tijdens het bezoek krijgt u instructies van onze medewerkers, zodat u veilig kunt genieten.  
 7. Heeft u klachten? Of heeft iemand thuis of in de sociale omgeving klachten? Annuleer uw tickets kosteloos. Neem contact op met ons bespreekbureau, telefonisch bereikbaar van maandag - vrijdag van 12.00 - 16:30 uur via 026 - 4437343​.
 8. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op voor een veilig verblijf.
 9. Onze medewerkers behouden het recht voor om bezoekers toegang tot het pand te ontzeggen bij verkoudheidsklachten, koorts of het niet naleven van de veiligheids- en voorzorgsmaatregelen.

Hartelijk dank voor uw medewerking. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Veelgestelde vragen over ons coronabeleid

 • We begrijpen dat het lastig is om uitjes te plannen in deze tijd. Daarom hanteren wij een soepel retourbeleid met eenvoudige spelregels:
   
  • Tot een uur voor aanvang van een voorstelling of concert kunt u kaarten retourneren.
  • Kies zelf of u het bedrag wilt doneren, een tegoedbon wilt of het bedrag wilt laten terugbetalen. Als u doneert komt uw donatie ten goede aan de artiest. 
  • De administratiekosten nemen wij voor onze rekening. Bij een klein aantal evenementen worden servicekosten berekend.

  Neem hiervoor contact op met bespreekbureau via 026 – 443 73 43 of bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. Uw mail wordt tot uiterlijk een uur voor de betreffende voorstelling in behandeling genomen.

 • Tot een uur voor aanvang van de voorstelling of het concert kunt u uw kaarten retourneren en uw geld terug krijgen. Voor een klein aantal voorstellingen en concerten zijn wij genoodzaakt wel servicekosten in rekening te brengen. Neem hiervoor contact op met bespreekbureau via 026 – 443 73 43 of bespreekbureau@musisenstadstheater.nl.

 • Wij volgen hierin de richtlijnen van de rijksoverheid. Met inachtneming van de 1,5 meter regel is de maximale capaciteit van onze zalen als volgt: Grote Zaal Stadstheater: 234, Kleine Zaal Stadstheater: 70, Parkzaal Musis: 301, Muzenzaal Musis: 296. Deze aantallen zijn indicatief en kunnen per evenement verschillen.

 • Wij ventileren met 100% afzuiging en 100% inblaas van verse lucht. Musis heeft een moderne luchtbehandeling met invoer van verse buitenlucht. Ook in het Stadstheater is er ruime invoer van verse buitenlucht.

 • In beide panden is een duidelijke looproute gecreëerd middels stickers/lijnen op de vloer die bezoekers moeten volgen om de juiste zaal of foyer te bereiken. Eenmaal in de zaal wordt u geplaceerd door één van onze medewerkers. Er zijn medewerkers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en om toezicht te houden. U wordt verzocht om na afloop van het concert/de voorstelling nog even te blijven zitten. Per rij wordt u uitgenodigd om de zaal te verlaten.

 • Wij hanteren een soepel retourbeleid: tot één uur voor aanvang van de voorstelling of het concert kun je je kaarten retourneren voor een voucher of je geld terug krijgen. Wanneer één van onderstaande vragen met JA wordt beantwoord, mag u ons theater op dit moment helaas niet bezoeken. Het bezoek moet worden uitgesteld totdat op elke vraag NEE geantwoord kan worden.

  1. Heeft u de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

  2. Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

  3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

  4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

  5. Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld? 

  Is een van bovenstaande situaties van toepassing? Neem hiervoor contact op met bespreekbureau via 026 – 443 73 43 of bespreekbureau@musisenstadstheater.nl. U kunt tot één uur voor de voorstelling kosteloos uw kaarten retourneren en uw geld terugkrijgen. Onze medewerker gaat, indien gewenst, graag met u op zoek naar een alternatieve datum/voorstelling of zal indien gewenst het aankoopbedrag terug betalen.

 • In beide panden is een duidelijke looproute gecreëerd middels stickers/lijnen op de vloer die bezoekers moeten volgen om de juiste zaal of foyer te bereiken. Eenmaal in de zaal wordt u geplaceerd door één van onze medewerkers. Er zijn medewerkers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden en om toezicht te houden. U wordt verzocht om na afloop van het concert/de voorstelling nog even te blijven zitten. Per rij wordt u uitgenodigd om de zaal te verlaten.

 • We hanteren hierin de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment geeft het RIVM aan dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, maar dat er een uitzondering gemaakt mag worden voor mensen uit hetzelfde huishouden.

 • Nee. We proberen het aantal contactmomenten en het aantal momenten waarop oponthoud kan plaatsvinden tot een minimum te beperken. Hierdoor zijn er vooralsnog geen pauzes in de voorstelling.

 • Onze horeca is voorafgaand aan de voorstellingen en concerten geopend.

 • Zeker, onze toiletten zijn geopend. Uiteraard staat hygiëne voorop in de toiletruimtes. Er zal voldoende desinfecterende handgel aanwezig zijn. Daarnaast is de schoonmaak van deze ruimtes geïntensiveerd, zowel voor, tijdens als na de voorstelling.

 • Op dit moment is het bespreekbureau niet geopend voor bezoekers. Wel kunt u per mail of telefonisch contact met ons opnemen.

  Wij verzoeken u om uw kaarten vooraf online te bestellen om zo het aantal contactmomenten tot een minimum te beperken. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder. Bekijk hier de openingstijden van het bespreekbureau.

 • Meezingen is helaas niet toegestaan. Dansen mag wel, zolang u bij uw eigen stoel blijft staan en niet dichterbij andere bezoekers komt.

 • Ja, dat klopt. U krijgt op de avond zelf uw stoelen toegewezen door een medewerker. Dit gebeurt op volgorde van binnenkomst.

 • In onze foyers en zalen hanteren wij 1,5 afstand. Vanaf 26 juni is het niet verplicht om een mondkapje in onze gebouwen te dragen.

 • Nee. Het is niet nodig om voorafgaand aan uw bezoek gevaccineerd of getest te zijn. Een theaterticket is voldoende om onze zalen te bezoeken.