Zoeken Menu
Sluit
St. Louis Blues
 • Klassiek
 • Van 1900 tot nu
 • Opera & Operette

St. Louis Blues

Touchstones i.s.m. orkest de ereprijs en Musis & Stadstheater

Wo 11 september 2019 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

  Overige data

► do 12 september première ◄ 

De Nederlandstalige opera St. Louis Blues van Chiel Meijering is gebaseerd op ware gebeurtenissen in het jaar 1939. In dat jaar vaart het passagiersschip de St. Louis met 937 Joodse passagiers aan boord af van Hamburg naar Havana. De vluchtelingen hopen zich in veiligheid te brengen door in Cuba een inreisvisum voor de VS te bemachtigen. Wat begint als een tocht vol euforie eindigt in deceptie: Cuba, de VS en Zuid-Amerika sluiten hun grenzen voor vluchtelingen. Het schip keert met de ruim 900 Joden noodgedwongen terug naar Europa, alwaar voor de meesten hetzelfde lot wacht als voor miljoenen Joden ten tijde van WO II.

De geschiedenis herhaalt zich: 80 jaar na dato is het wrang te moeten constateren dat het lot van bootvluchtelingen ook heden ten dage ongewis is. Deze opera verbindt het verleden met het heden en zet aan tot zowel her- als overdenking. De toekomst zal uitwijzen of meer medemenselijkheid blijvend een brug te ver is.

LET OP: deze voorstelling heeft een andere zaalopstelling dan gebruikelijk. De zitplaatsen bevinden zich op een tribune op het podium. U kunt alleen ongeplaceerde kaarten kopen.

regie: Helena Bittencourt, Jeroen Kriek en Goos Meeuwsen
compositie: Chiel Meijering
libretto: Paul Binnerts
muziek: orkest de ereprijs o.l.v. Wim Boerman
zangers: Francisca Branco, Pim van Drunen, Wiebe Pier Cnossen, Ginette Puylaert, Jan Kristof Schliep, Jorien Zeevaart, Luke Mitchel, Che-Sheng Wu, Maame Joses

Gelrepas houder? Dan kun je tegen inlevering van Coupon 77 voor 5 euro naar St. Louis Blues. Je kunt de bon inleveren bij ons bespreekbureau, geopend van ma t/m za van 12:00 tot 17:00 uur. Neem ook je Gelrepas mee!

Bekijk de video

Wo 11 september 2019 - 20:00

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 22:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

  Overige data

Anderen bekeken ook

Midair

De winnares van de 3voor12 Gelderland Award 2020 in de categorie Beste live-act haalt in Musis Arnhem de hekke...