Zoeken Menu
Sluit
Livestream NDT 2: Souls made apparent
  • Dans
  • Wereldklasse
  • Spektakel
  • Livestream

Livestream NDT 2: Souls made apparent

Nederlands Dans Theater

Za 20 maart 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 15,00

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart zendt Nederlands Dans Theater (NDT) de voorstelling Souls made apparent door NDT 2 live uit vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag. NDT verwelkomt u graag online in zijn digitale theaterzaal, via een livestream in uw eigen huiskamer. 

Over het programma
Souls made apparent brengt enkele van de technisch meest uitdagende en theatraal veeleisende NDT-makers in één avond samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

In 27’52’’ (2002) van Jiří Kylián wordt de kijker meegenomen in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen, een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. Kylián is vaak gericht op het gebruik van tijd en ruimte in de dans en dit stuk besteedt bijzondere aandacht aan dit concept. De titel van het stuk refereert aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, en aan de geboortedatum van de voormalig danser en NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (20-07-1952). 27’52” werd ontwikkeld door middel van een unieke samenwerking tussen choreograaf en componist: de Duitse componist Dirk Haubrich creëerde de muziek die specifiek voor dit stuk. Bekijk hier de rehearsal trailer van 27’52”.

Marco Goecke, wiens werk sinds 2013 frequent te zien was bij het gezelschap, zal nieuw werk creëren voor NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van ‘s werelds meest gevraagde choreografen.

Over de choreografen
De wereldberoemde choreograaf Jiří Kylián (Tsjechië) was bijna een kwarteeuw artistiek directeur van NDT. Tot 2009 bleef Kylián verbonden als huischoreograaf. Kyliáns buitengewone oeuvre omvat 100 creaties, waarvan maar liefst 75 voor NDT zijn gecreëerd. Wereldwijd worden Kyliáns meesterwerken uitgevoerd door veel scholen en gezelschappen. Door de jaren heen ontving Kylián vele uitzonderlijke internationale onderscheidingen, waaronder een benoeming tot geassocieerd internationaal lid van de prestigieuze Franse Académie des Beaux-Arts voor de nieuw opgerichte choreografiesectie van het genootschap.

Sinds 2013 is Marco Goecke (Duitsland) associate choreographer bij NDT. Voor NDT creëerde hij o.a. Thin Skin (2015), Woke up Blind (2016), Wir sagen uns Dunkles (2017), Walk the Demon (2018) en Kunstkamer (2019). Voor Midnight Raga (2017) ontving hij de Zwaan voor ‘meest indrukkwekkende dansproductie’. Vanaf seizoen 2019-2020 is Goecke balletdirecteur bij Staatsoper Hannover.

Za 20 maart 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 15,00

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Anderen bekeken ook

Pink Panther Party

Dé danscollage van huisgezelschap Introdans die je meeneemt naar de beginjaren van de disco. 

Aqua

Laat je meevoeren met Aqua, het bruisende nieuwe programma van Introdans. 

Edwin Evers Band

De Edwin Evers Band, met Edwin Evers zelf achter de drums en microfoon, verovert de leukste festivals en evene...