Zoeken Menu
Sluit
Introdans in de Eusebius
  • Dans
  • Arnhemse helden
  • Geëngageerd

Introdans in de Eusebius

sustained resonance door choreograaf Regina van Berkel

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met sustained resonance creëert Van Berkel een dansinstallatie voor 28 dansers van Introdans die wordt uitgevoerd in een markant en imponerend monument in het centrum van Arnhem. Het Van Dingstee kwartet verzorgt live de muziek.

De kaartverkoop start op maandag 17 augustus.

Door de coronacrisis gaf artistiek directeur Roel Voorintholt het artistieke programma van Introdans een nieuwe invulling. Hij vond in de Eusebius een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. De eerste repetitieperiode kwam tot stand via videobellen. In juni startten de repetities in kleine groepen en op afstand in de studio’s van Introdans. Op 17 september gaat sustained resonance in wereldpremière, de choreografie is van Regina van Berkel. 

Choreograaf Regina van Berkel
De Nederlandse, in Duitsland woonachtige Regina van Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Het gezelschap danste met buitengewoon veel succes haar choreografieën Memory of a Shape en Frozen Echo. Ook de klik tussen de dansers en Van Berkel bleek bijzonder goed te zijn. Voorintholt: “Er gebeurde écht iets in de studio, de dansers zijn door de samenwerking met Regina nog weer verder gegroeid.”

Van Berkel maakt voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans, uitgevoerd door een extra grote danserscast. In de Eusebiuskerk dansen alle dansers samen in sustained resonance. Hierna maakt Van Berkel een theaterversie die onderdeel is van het programma AMAZING ASIA (te zien vanaf oktober). Van Berkel zal samenwerken met het bekende Nederlandse Van Dingstee Kwartet, waarvan de musici samen met de dansers het toneel delen. Het strijkkwartet zal onder meer composities van de Chinese componist Zhou Long en de Amerikaanse componist Alan Hovhaness spelen.

Anderen bekeken ook

Skylight

Deze coproductie van ons huisgezelschap Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater is een indringend portre...

Introdans in de Eusebius

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met susta...

Het Geluid Van Vrijheid

Met historische radio- en geluidsfragmenten, anekdotes en onder swingende begeleiding van de Konrad Koselleck...