Zoeken Menu
Sluit
Introdans in de Eusebius
 • Dans
 • Arnhemse helden
 • Geëngageerd

Introdans in de Eusebius

sustained resonance door choreograaf Regina van Berkel

Do 17 september 2020 - 18:00

Eusebiuskerk, Eusebiuskerk

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 25,00
 • CJP of jonger dan 16 € 20,00
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 18:00
 • Verwachte eindtijd 19:00

Zonder pauze

Dit evenement is zonder pauze.

  Overige data

Introdans danst vanaf 17 september 2020 in de Eusebiuskerk een nieuwe creatie van Regina van Berkel. Met sustained resonance creëert Van Berkel een dansinstallatie voor 33 dansers van Introdans die wordt uitgevoerd in een markant en imponerend monument in het centrum van Arnhem. Het Van Dingstee kwartet verzorgt live de muziek.

Door de coronacrisis gaf artistiek directeur Roel Voorintholt het artistieke programma van Introdans een nieuwe invulling. Hij vond in de Eusebius een inspirerende maar vooral ook praktische locatie, één die de dansers én het publiek veel ruimte geeft. De eerste repetitieperiode kwam tot stand via videobellen. In juni startten de repetities in kleine groepen en op afstand in de studio’s van Introdans. Op 17 september gaat sustained resonance in wereldpremière, de choreografie is van Regina van Berkel. 

Choreograaf Regina van Berkel
De Nederlandse, in Duitsland woonachtige Regina van Berkel was de afgelopen jaren al twee keer te gast bij Introdans. Het gezelschap danste met buitengewoon veel succes haar choreografieën Memory of a Shape en Frozen Echo. Ook de klik tussen de dansers en Van Berkel bleek bijzonder goed te zijn. Voorintholt: “Er gebeurde écht iets in de studio, de dansers zijn door de samenwerking met Regina nog weer verder gegroeid.”

Van Berkel maakt voor het eerst een nieuwe creatie voor Introdans, uitgevoerd door een extra grote danserscast. In de Eusebiuskerk dansen alle dansers samen in sustained resonance. Hierna maakt Van Berkel een theaterversie die onderdeel is van het programma AMAZING ASIA (te zien vanaf oktober). Van Berkel zal samenwerken met het bekende Nederlandse Van Dingstee Kwartet, waarvan de musici samen met de dansers het toneel delen. Het strijkkwartet zal onder meer composities van de Chinese componist Zhou Long en de Amerikaanse componist Alan Hovhaness spelen.

Maak uw bezoek aan de voorstelling compleet met een diner bij Dudok! 
Rondom de voorstellingen van Introdans in de Eusebius biedt Dudok een speciaal arrangement aan. De chefs hebben zich laten inspireren door het thema van de voorstelling en serveren een heerlijk diner in Aziatische sfeer. U reserveert gemakkelijk online via https://dudok.nl/arnhem/reserveren/ uw tafel om 18.30 uur of 19.15 uur. U kiest dus zelf of u voor of na de voorstelling aanschuift bij Dudok. Voor vragen over dit arrangement kunt u bellen met Dudok: 026 - 351 1872  o.v.v. Introdans arrangement.

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

Gelrepas houder? Dan kun je tegen inlevering van Coupon 59 voor € 5,- naar deze productie. Je kunt de bon inleveren bij ons bespreekbureau. Neem je Gelrepas mee.

Do 17 september 2020 - 18:00

Eusebiuskerk, Eusebiuskerk

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 25,00
 • CJP of jonger dan 16 € 20,00
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 18:00
 • Verwachte eindtijd 19:00

Zonder pauze

Dit evenement is zonder pauze.

  Overige data

Anderen bekeken ook

PIANO BIËNNALE: NEXT!

NEXT! is onderdeel van PIANO BIËNNALE. Het pianofestival waarbij een interactieve wereld van muzie...

Livestream: Melomaniac

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vind...