Zoeken Menu
Sluit
De Bezoeking
 • Toneel
 • Iets avontuurlijks
 • Geëngageerd

De Bezoeking

Toneelgroep Het Volk

Vr 13 november 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

 • Aanvang 20:15

  Overige data

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, de patiënten Roest en Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Naarmate hun gesprekken vorderen, blijken de heren meer met elkaar gemeen te hebben dan men in eerste instantie zou denken.

In een ver verleden waren Roest en Harderwijk beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi. 

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen. 

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk waarmee zij hun muzikale verleden en levensverhaal doornemen, zorgen voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

CREDITS
spel: Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver

In de pers

'(over regisseur Minke Kruijve): ‘ze is erin geslaagd om de kenmerkende stijl van Het Volk volledig tot zijn recht te laten komen en er toch nieuwe lagen aan toe te voegen.'

Haarlems Dagblad

Vr 13 november 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

U wordt geplaceerd

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

 • Aanvang 20:15

  Overige data

Anderen bekeken ook

What is the Word?

Een hommage aan Reinbert de Leeuw, zo kunnen we dit concert in Musis gerust noemen. Op 14 februari 2020 overle...

Bambie C

Bambie maakt intelligent fysiek theater met absurde uitvergrotingen van herkenbaar gedrag.