Zoeken Menu
Sluit
Concertwandeling
  • Klassiek

Concertwandeling

Klaterklanken

Zo 04 september 2022 - 14:00

Kasteel Rosendael, Kasteeltuin

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 28,50
  • studenten en jongeren t/m 18 jaar € 15,00

Programma

  • Start voorstelling 14:00
  • Deuren open 13:00

Klaterklanken is een buitenfestival waar je ongedwongen kunt genieten van topmusici midden in prachtige natuur. Na het succes van vorig jaar is op Kasteel Rosendael de tweede editie.

Met ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Dianto Reed Quintet
Maak een wandeling door de schitterende kasteeltuin van Kasteel Rosendael en wordt verrast door 5 miniconcerten door jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van deze tuin. Om 17.00 uur wordt het festival feestelijk afgesloten met een feestelijk, gratis toegankelijk slotconcert door deze musici, Slagwerk Den Haag en het publiek met een speciale Klaterklanken compositie door Oene van Geel.

ADAM Quartet
Met een frisse blik laat het jonge, Nederlandse ADAM Quartet een eigen licht schijnen op het fenomeen strijkkwartet, waarbij ze trouw blijven aan de essentie van het genre. Met een grote muzikaliteit en aanstekelijk spelplezier weten de musici het publiek voor zich te winnen. Het ADAM Quartet ontving in 2020 het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds en ontwikkelde de afgelopen tijd eigen programma’s met o.a. celliste Larissa Groeneveld en jazzsaxofonist Kika Sprangers. Op Klaterklanken beweegt het kwartet zich in een ruimtelijke opstelling tussen het publiek bij het spelen van (delen uit) strijkkwartetten van Janáček, Schubert en Dvorák. NRC: “Het viertal speelt met energie en overtuiging. ADAM heeft duidelijk een verhaal te vertellen” 

Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington
Jelmer de Moed (1995) combineert een passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met zijn eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat. Deze jonge klarinettist won de afgelopen jaren het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters en voerde aan het begin van dit seizoen het programma Nox uit in alle grote concertzalen in Nederland, als Laureaat van Dutch Classical Talent. In Nox combineerde hij nieuwe muziek met elektronica met videoprojecties. Op Klaterklanken gaat Jelmer terug naar de natuur en speelt unplugged, als solist en volledig akoestisch, muziek uit de 20ste en 21ste eeuw.

Sopraan Elisabeth Hetherington interpreteert oude en moderne muziek en vindt haar eigen weg in het samenbrengen van deze uitersten binnen de muziekgeschiedenis. Elisabeth slaagt erin om moeiteloos de kloof tussen oude en hedendaagse muziek te overbruggen en heeft talloze werken in première gebracht en opgenomen in heel Nederland, België, Noorwegen, Estland en Rusland. De jonge sopraan heeft een passie voor multidisciplinaire uitvoeringen en werkt graag met andere artiesten, zelf heeft zij ook een achtergrond in dans. Ze werkt momenteel met moderne dans Leineroebana en het Amsterdamse Cello Octet aan Sonus Motus, dat in 2022/2023 in première en tournee zal gaan.  Elisabeth won in 2020 de Dutch Classical Talent Award en nam al een eigen album op bij AvroTros.

Anna Serierse en Cas Jiskoot
Anna Serierse (1993) mag zich één van de opkomende jazz zangeressen in Nederland noemen. Ze behoort tot een nieuwe generatie jazz vocalisten waarbij klank en experiment de boventoon voeren. Samen met Gijs Idema richtte zij het Idema Serierse Quartet op, dat in 2019 de Keep An Eye Award won. Voor Klaterklanken komt Anna samen met de contrabassist van het kwartet, Cas Jiskoot (1998). Naast eigen werk speelt het duo bewerkingen van jazz standards waarin de natuur wordt bezongen.

Slagwerk Den Haag
Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Dan is een uitnodiging om te komen spelen op de Klaterklanken landgoederen natuurlijk zeer welkom. De slagwerkers spelen als onderdeel van de concertwandeling een verrassingsprogramma met werken uit het rijke slagwerkrepertoire, zowel uit de Westerse als niet-Westerse tradities, waarbij gebruik wordt gebruik gemaakt van (natuurlijke) materialen die op de landgoederen aanwezig zijn. Slagwerk Den Haag bestaat voor het programma op Klaterklanken uit twee slagwerkers uit de vaste kern en twee jonge, net afgestudeerde slagwerkers.

Dianto Reed Quintet
Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse rietblazers. Door klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo te combineren heeft dit ensemble een verscheidenheid aan timbres en een uniek eigen geluid. Hun uitvoeringen zijn energiek en verrassend met een sterke interactie tussen de musici en het publiek. Het Dianto Reed Quintet won de Eerste Prijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en is in seizoen 2022-2023 Dutch Classical Talent Finalist.

Als je via Musis & Stadstheater Arnhem kaarten koopt betaal je geen reserveringskosten.

Zo 04 september 2022 - 14:00

Kasteel Rosendael, Kasteeltuin

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Normaal € 28,50
  • studenten en jongeren t/m 18 jaar € 15,00

Programma

  • Start voorstelling 14:00
  • Deuren open 13:00

Anderen bekeken ook

Arcangelo

Kerst is niet complete zonder de barokke kerstklanken van onder anderen Alessandro Scarlatti, Georg Friedrich...

Uitverkocht
Kaarten Info