Zoeken Menu
Sluit
Lunchlezing: 'Je had erbij moeten zijn!'

Lunchlezing: 'Je had erbij moeten zijn!'

Rob van Gerwen

Di 26 maart 2019 - 12:00

Musis, Balkonzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:00
  • Aanvang 12:00

Laat u inspireren tijdens de lunch! Tijdens een lunchlezing wordt u in een uurtje bijgepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. Lunch is inbegrepen!

'Je had erbij moeten zijn!' De filosofie van Live muziek

Muziek kun je via cd's en Spotify luisteren, maar je kunt het ook live beleven; wat is het verschil? Wat is het belang van livemuziek? Hoe helpen de lichaamsbewegingen van de musici de luisteraar om de muziek te ervaren? Horen we de musici in de muziek of horen we alleen noten (de noten die die componist aan het papier toevertrouwde)? Horen we de componist net zoals we de musicus horen? En in het verlengde hiervan wil ik het dan ook hebben over de rol van het publiek bij de verandering van de acteur in een personage: het publiek en de acteurs spannen samen om een fictieve werkelijkheid te creëren. 

Door: Rob van Gerwen

Dr. Rob van Gerwen is senior docent en onderzoeker aan departement Wijsbegeerte (faculteit Geesteswetenschappen) van Universiteit Utrecht. Hij doceert ook aan de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Hogeschool der Kunsten te Utrecht, aan de HOVO's van Nijmegen, Utrecht en Brabant, en aan kunstinstellingen in Den Bosch, Breda en Eindhoven. Hij is directeur/eigenaar van Consilium Philosophicum.
Website: http://www.consiliumphilosophicum.nl/

Di 26 maart 2019 - 12:00

Musis, Balkonzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:00
  • Aanvang 12:00