Zoeken Menu
Sluit
What’s in a fairytale?! - Bambi
  • Toneel

What’s in a fairytale?! - Bambi

Toneelgroep Oostpool

Vr 19 april 2019 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anti-sprookje voor volwassenen

HET EENS ZO ONSCHULDIGE HERTJE NEEMT DE REGIE. LETTERLIJK.
GOOI AL JE VOOROORDELEN OVERBOORD EN MAAK JE OP VOOR GROOTSE SATIRE.

Heb je je weleens afgevraagd waarom alle sprookjes eindigen met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’? Wat er gebeurt als kwaad het wint van goed, de prinses niet wakker wordt, of de prinses de prins redt in plaats van andersom? Iconische sprookjes en legendes doen al eeuwen de ronde. We lezen ze voor aan onze kinderen, maar denken we nog wel na over wat de verhalen écht betekenen?
Bambi is na Robin Hood het tweede deel in de theaterreeks What’s in a fairytale?! waarin oeroude verhalen met nieuwe ogen worden bekeken.

Wat weet jij eigenlijk van Bambi?
In 1923 schreef de Oostenrijkse schrijver Felix Salten zijn roman Bambi, een leven in het woud. Bambi groeit op, the hard way: de jager schiet zijn moeder dood. Of je nu het boek leest of de Disney-film ziet, het is misschien wel het zieligste verhaal ooit; een lief klein hertje zonder mama.

Regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht vragen zich in Bambi af waarom dat zo zielig is? Willen we liever slachtoffer zijn dan dader? Het Bambi-verhaal geeft hen aanleiding om de ogenschijnlijk natuurlijke verdeling tussen daders en slachtoffers binnenste buiten te keren. Want was Bambi eigenlijk wel zo zielig? Bambi zelf geeft het antwoord. In deze voorstelling zie je het eens zo onschuldige hertje zoals je hem nooit eerder zag: als regisseur van zijn eigen verhaal. Het echte verhaal. Maak kennis met Bambi Claessens: #therealbambi.

INLEIDING
Voor aanvang van deze voorstelling is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online bestelproces.

►Oostpool Weekend in het Stadstheater◄
Op donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april neemt Oostpool voor een heel weekend de regie over van het Stadstheater. Tijdens het Oostpool Weekend maak je kennis met hun voorstellingen, talentvolle makers die ze graag een podium geven, kijkjes in het maakproces en onderwerpen en mensen die hen inspireren.

RECENSIES

'In Sarah Moeremans’ versie van het beroemde sprookje is Bambi een professioneel slachtoffer met martelaar-aspiraties. Het leidt tot een geestige voorstelling over daderschap.’ — NRC

CREDITS
tekst Joachim Robbrecht
regie Sarah Moeremans
spel Kharim Amier, Benny Claessens, Joep van der Geest, Tommie Kinneging, Mirjam Stolwijk, Maureen Teeuwen en Louis van der Waal

In de pers

'Benny Claessens is heerlijk ongeremd als cynische versie van sprookjeshert Bambi.'

de Volkskrant

'Claessens maakt van deze rol een onweerstaanbare performance, indrukwekkend in al zijn ongeremdheid.'

de Volkskrant

'In Sarah Moeremans’ versie van het beroemde sprookje is Bambi een professioneel slachtoffer met martelaar-aspiraties. Het leidt tot een geestige voorstelling over daderschap.'

NRC

Bekijk de video

Vr 19 april 2019 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Boni - de musical

Deze musical vertelt het mythische levensverhaal van Boni en zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse b...

Uitverkocht
Kaarten Info
Tjitske Reidinga

Portret is een hilarische ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fan...

Uitverkocht
Kaarten Info