Zoeken Menu
Sluit
Spinoza - #3 in de filosofenreeks
  • Toneel

Spinoza - #3 in de filosofenreeks

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering

Vr 05 april 2019 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Niets menselijks is mij vreemd. 

"Ik heb getracht niet te lachen om menselijke handelingen, er niet om te huilen, ze ook niet te haten, maar ze te begrijpen.”

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van onze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. We wekken filosofen tot leven en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt. Zijn motto: ‘drempel laag, lat hoog’.

De pers over Marx: “Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.”

“De tekst van Van Brabandt swingt en zingt als het sextet van Miles Davis ten tijde van Kind of Blue, de boodschap bijt.”

Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) is (toneel)schrijver, acteur, singer-songwriter én filosoof. Dat maakt hem tot dé man om ons een spiegel voor te houden. In zijn stukkenreeks rond de grote wijsgeren vloeien heden, verleden en toekomst samen. Theater dat uitnodigt tot denken met als motto: drempel laag en lat hoog. Geschreven in taal die ons lijkt toe te zingen. Bij HZT maakt Stefaan de succesvolle filosofenmonologen Socrates en Marx.

INLEIDING

Voor aanvang van deze voorstelling is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online bestelproces.

► Hé avonturier!

Website: www.hzt.nl

'Kerckhoffs ontroert, juist door zijn totale gebrek aan sentiment.' – NRC

'In dit luisterspel zitten briljante momenten, en die staan vooral op credit van Spinoza’s boeiende en spannende leer.' – Theaterkrant
 

CREDITS
concept en regie: Stefaan Van Brabandt
spel: Han Kerckhoffs
dramaturgie: Wannes Gyselinck
artistiek advies: Piet Menu

 

In de pers

''Kerckhoffs ontroert, juist door zijn totale gebrek aan sentiment.''

NRC

''In dit luisterspel zitten briljante momenten, en die staan vooral op credit van Spinoza’s boeiende en spannende leer.''

Theaterkrant

Vr 05 april 2019 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Herman

Een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Wat doe je als je partner na 26 jaar...

Uitverkocht
Kaarten Info