Zoeken Menu
Sluit
Rückert-liederen met Christianne Stotijn
  • Klassiek

Rückert-liederen met Christianne Stotijn

Symfonieorkest Vlaanderen

Ma 13 mei 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:35

Met pauze (inclusief drankje)

PROGRAMMA

Van Camp – Nieuw werk voor mezzosopraan en orkest
Mahler – Rückert-Lieder
Schumann – Symfonie nr. 3, op. 97, ‘Rheinische’

Christianne Stotijn die liederen van Gustav Mahler zingt, dat is iets bijzonders. Met haar warme en rijk geschakeerde stemgeluid is Stotijn geknipt voor dit volbloed romantische repertoire. Niet verwonderlijk dus dat haar eerste Mahler-cd, met daarop onder meer de vijf Rückert-liederen, hoge ogen gooide in de pers. Probeer maar eens onberoerd te blijven als Stotijn Ich bin der Welt abhanden gekommen zingt. Romantiek, dat is ook Robert Schumann, voor wie Mahler veel bewondering had. Zo komen twee grote componisten mooi bij elkaar in één programma.

Ben je componist, Duitstalig en geboren in de negentiende eeuw? Dan is de kans behoorlijk groot dat je gedichten van Friedrich Rückert op muziek hebt gezet. Gustav Mahler, misschien wel Rückerts grootste fan, was zeker geen uitzondering. Beide heren delen een quasi-Oosters gevoel voor onthechting. Maar zo vergeestelijkt als mezzosopraan Christianne Stotijn de Rückert-Lieder zal vertolken, zo van aardse levenskracht getuigt Robert Schumanns Derde Symfonie. Die opperbeste stemming dankte de componist aan een nieuwe positie en een gelukzalige wandeling langs de Keulse Dom aan de Rijn. De bijnaam vloeit dan ook zo van de tong: Die Rheinische. Minder ‘rein’ zal het er wellicht aan toe gaan bij Bram Van Camp. Hij laat een creatie horen in zijn ongedwongen en toch altijd verrassende stijl. Achter de hoogste pupiter staat dirigent Karel Deseure.


INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Musis op Maandag en Vocale Solisten. Wanneer u meerdere concerten binnen één serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten.

MUSICI
Karel Deseure – dirigent
Christianne Stotijn – mezzosopraan
Bram Van Camp - creatie voor mezzosopraan en orkest

  • Christianne Stotijn

Bekijk de video

Ma 13 mei 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:35

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Carnival Baroque

Sopraan Jean De Bique en Holland Baroque maakten samen al eerder in Podium Witteman grote indruk met de aria M...

Uitverkocht
Kaarten Info