Zoeken Menu
Sluit
Johannes-Passion J.S. Bach
  • Klassiek

Johannes-Passion J.S. Bach

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

Ma 08 april 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 22:10

Met pauze (inclusief drankje)

PROGRAMMA
Bach
— Johannes-Passion, BWV 245

Bachs Johannes-Passion wordt nog wel eens gezien als ‘het kleine broertje’ van de Matthäus-Passion. Wat betreft lengte en bezetting snijdt die typering hout, maar verder staan de twee op dezelfde — grote — hoogte. Belangrijkste verschil tussen de beide verklankingen van het lijdensevangelie is het fellere karakter van de Johannes-Passion. Jezus is hier veel meer de krachtige verlosser van de mensheid dan het beklagenswaardige slachtoffer van een complot. Twee Nederlandse topensembles en een keur aan gelauwerde solisten buigen zich vanavond over dit meeslepende meesterwerk.

Het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Amsterdam hebben in de loop van de jaren een hechte band opgebouwd. Onder leiding van Daniel Reuss en met solisten als Henk Neven (Christus) en Thomas Walker (Evangelist), buigen ze zich na het succes van 2017 opnieuw over Bachs Johannes Passion.

Korter, maar ook intenser. Zo ervaren veel muziekliefhebbers de Johannes-Passion van Bach, als ze hem met de Matthäus vergelijken. Het was de eerste passie die Bach, net aangetreden als Thomascantor, in Leipzig componeerde. Met de Johannes-Passion wilde hij zichzelf op Goede Vrijdag 1724 bewijzen voor zijn nieuwe publiek. Het monumentale, dramatische werk zal zijn uitwerking niet gemist hebben.

Het koor en orkest samen wonnen dit najaar nog de VSCD klassieke muziekprijs.

INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.



Dit concert is onderdeel van de klassieke series Musis op Maandag en Driemaal Bach. Wanneer u meerdere concerten binnen één serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting op de kaartprijs. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

MUSICI
Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam
Daniel Reuss - dirigent
Thomas Walker - tenor (Evangelist)
Henk Neven - bas (Christus)
Julia Doyle - sopraan
Daniël Elgersma - altus
Andrew Tortise - tenor
Nicholas Mogg - bas

Ma 08 april 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 22:10

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook