Zoeken Menu
Sluit
Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj
  • Klassiek

Dvoráks Celloconcert en Eerste van Sjostakovitsj

Het Orkest van het Oosten met Laura van der Heijden

Do 04 april 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:45

Met pauze (inclusief drankje)

PROGRAMMA
Smetana — Ouverture ‘De verkochte bruid’
Dvořák — Celloconcert
Sjostakovitsj — Symfonie nr.1

Arnhem maakt deze middag kennis met het Orkest van het Oosten. Op uitnodiging van Het Gelders Orkest spelen zij enkele concerten samen met de Brits-Nederlandse cellosensatie Laura van der Heijden en de uiterst getalenteerde dirigent Alpesh Chauhan.


Twee generatiegenoten en rijzende sterren in één programma: het Britse dirigeertalent Alpesh Chauhan en de Brits-Nederlandse cellosensatie Laura van der Heijden. Dat belooft wat voor de uitvoering van Dvoráks populaire Celloconcert.

“De uitverkochte bruid”, grapte men indertijd over Smetana’s succesopera waarvoor half Europa naar het theater kwam. Smetana’s flitsende ouverture opent dit programma en de onstuimige twintigers Van der Heijden en Chauhan storten zich op Dvoráks romantiek.

Nog jonger dan Chauhan en Van der Heijden is Dmitri Sjostakovitsj wanneer hij zijn Eerste Symfonie schrijft: zeventien jaar. Dat hoor je er bepaald niet aan af, het is één van zijn beste werken. Puur, origineel, even geestig soms als dramatisch, met een aangrijpend slot.

Laura van der Heijden won al in 2012 de prestigieuze BBC Young Musician competitie, maar ze wachtte tot 2018 met het maken van een debuut-cd. En dat werd beloond met lyrische recensies van de internationale pers (“onstuimige passie van een jonge rasmuzikante”). Onlangs werd ze genomineerd voor de Edison Klassiek 2018. Het gerenommeerde Hallé Orchestra in Manchester opende zijn concertseizoen 18/19 met Laura van der Heijden als soliste, in Dvorák.


INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding in de Jubileumzaal om 19.00 uur. Reserveren is niet nodig.

MUSICI
Alpesh Chauhan — dirigent
Laura van der Heijden — cello

 

Do 04 april 2019 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Verwachte eindtijd 21:45

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook