Zoeken Menu
Sluit

Nieuwe popprogrammeur Musis en Stadstheater

Masja Schimscheimer is de nieuwe popprogrammeur van Musis & Stadstheater
‘Ik ben pas blij als Musis iedere avond bovenaan de uitgaanslijst van Arnhemmers staat.’ 

Arnhem, 1 oktober 2019 – Begin september is Masja Schimscheimer aangetreden als popprogrammeur bij Musis & Stadstheater. Een nieuwe functie en een nieuwe expertise voor het Arnhemse huis voor muziek & theater. Schimscheimer heeft grootse plannen voor Arnhem.

Masja Schimscheimer is de nieuwe popprogrammeur van Musis & Stadstheater. Als popprogrammeur heeft ze een brede achtergrond in muziek en door de groei van het aantal popconcerten in Musis is haar expertise meer dan welkom.

‘Arnhem is op alle fronten rijk aan cultuur: de bevolkingsopbouw is rijk aan diversiteit en Arnhem is een stad van makers, met veel culturele instellingen. Musis is uniek in de regio met een capaciteit in de Parkzaal van 1700 staand.’, aldus Schimscheimer. 

‘Multicultureel, dat vind ik leuk’

Ik wil de komende jaren een programma neerzetten dat een afspiegeling is van de stad en verbindingen met verschillende bevolkingsgroepen leggen. Denk aan de grote Turkse gemeenschap in Arnhem of de LHBTI-community.’, aldus Schimscheimer. Ze werkt ook als hoofd programmering bij poppodium De Vorstin in Hilversum, doet artiestenmanagement, tourmanagement, is oprichter van Prince tributeband ‘Beautiful strangers’ én dus nu popprogrammeur in Arnhem. Voor de popprogrammering werkt Musis regelmatig samen met LuxorLive. ‘Ik werkte al wel eens samen met de programmeur van LuxorLive, vanaf nu zullen we nog intensiever samenwerken.’

‘Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in Eemnes. Een klein, druk meisje dat vooral niet teveel thuis moest zijn: paardrijden, basketballen, turnen en ballet, als ik maar kon uitrazen. Die energie kan ik nu kwijt in muziek. Muziek is mijn leven: als ik professioneel niet met muziek bezig ben, praat ik er met mijn man (muzikant) over, en op vakantie ga ik op zoek naar een uitbreiding van mijn vinylcollectie óf stamp ik mijn Nikes in het zand op een festival.’ – Masja Schimscheimer, popprogrammeur Musis.

Musis & Stadstheater
Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In onze twee huizen vertellen wij al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen: door muziek, theater en dans. We koesteren onze geschiedenis: Musis is de oudste actieve concertzaal van Nederland. We omarmen ook een nieuw en inclusief programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom verleggen ook wij voortduren onze grenzen. Zo formuleren kunst en cultuur in onze huizen een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen en voor bedrijven door te dienen als eventlocatie en als hart van de bruisende businessclub ‘DeCultuurclub’.