Zoeken Menu
Sluit

Nieuwe toneelhijsinstallatie Stadstheater

Een aantal voorstellingen krijgen vervangende data of locatie in januari 2020

Vanaf 30 december 2019 tot en met 21 januari 2020 wordt er gewerkt aan een nieuwe toneelhijsinstallatie in de Grote Zaal van Stadstheater Arnhem. In deze periode kunnen er daarom geen voorstellingen plaatsvinden in de Grote Zaal. Voorstellingen die reeds geprogrammeerd stonden zijn verplaatst naar een nieuwe datum of locatie. Bezoekers die al kaarten hebben gekocht worden persoonlijk geïnformeerd.

Toneelhijsinstallatie
In januari 2020 zal de huidige besturing van de toneelhijsinstallatie worden vervangen, waardoor de installatie stabiel en eigentijds wordt gemaakt. De toneelhijsinstallatie wordt gebruikt in theaters om decors en doeken op en neer te bewegen. ‘De besturing van de toneelhijsinstallatie is al verschillende jaren aan vervanging toe’, aldus directeur Hans Verbugt, ‘maar in overleg met de gemeente Arnhem, als eigenaar van het Stadstheater, was aanvankelijk besloten om de investering uit te stellen tot de geplande renovatie van het Stadstheater’. De renovatie van het Stadstheater is een aantal jaren uitgesteld en staat nu gepland voor 2021. Hans Verbugt: ‘Het is onmogelijk gebleken om de gedeeltelijke vervanging verder uit te stellen. Zo viel afgelopen seizoen de toneelhijsinstallatie uit, waardoor er last minute een voorstelling geannuleerd moest worden. Het besturingssysteem is niet voldoende stabiel gebleken en het risico op herhaling van dit incident is te groot geworden. In nauw overleg met de gemeente is besloten om het systeem te vervangen. Dit voorjaar is de aanbestedingsprocedure doorlopen en is de opdracht gegund.’

Voorstellingen
In deze periode worden de voorstellingen die gepland stonden in de Grote Zaal van het Stadstheater verplaatst. Het gaat om de voorstelling van Karin Bloemen, John Williams (nog geen vervangende datum), Theatergroep Kwatta met De Familie van Nielie in alle staten, Noord Nederlands Toneel met Dear Winnie, en Dit is Arnhem van Marcel van Roosmalen e.a. De kaartkopers zijn geïnformeerd over de vervangende data.