Zoeken Menu
Sluit

Nieuwe coronamaatregelen

Alle concerten in Musis tussen 14 oktober en 11 november zijn geannuleerd. Indien u kaarten heeft voor een voorstelling in het Stadstheater tussen 14 oktober en 11 november nemen wij z.s.m. contact met u op (per telefoon of e-mail). De voorstelling kan of: doorgaan met minder publiek, verplaatst worden naar een nieuwe datum of geannuleerd worden. Houd voor up-to-date informatie de programmapagina per voorstelling in de gaten.

Update: 15 oktober
Indien u kaarten heeft gekocht voor een voorstelling of concert dat plaats zou vinden tussen 14 oktober en 11 november nemen wij zo snel mogelijk contact met u op (per telefoon of e-mail). Wij berichten u zo snel mogelijk of de voorstelling doorgaat met minder publiek, wordt verplaatst naar een nieuwe datum of wordt geannuleerd. 

In het Stadstheater gaan de voorstellingen grotendeels door, maar met minder publiek. Om zoveel mogelijk kaartkopers te laten genieten van de voorstelling waarvoor zij kaarten hebben gekocht, proberen wij voorstellingen meerdere keren op een avond te laten plaatsvinden. Wanneer een voorstelling al op meerdere tijdstippen of dagen speelt, zullen wij proberen kaartkopers zoveel mogelijk over de voorstellingen te spreiden. Zodra wij meer weten over de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht nemen wij contact met u op.

Update: 14 oktober
Musis & Stadstheater faciliteert Toneelgroep Oostpool, Introdans, Phion en de Nieuwe Oost in de komende maand, zodat deze Arnhemse makers door kunnen gaan met repetities, voorstellingen en/of concerten. Een besluit dat is genomen om de culturele infrastructuur in Arnhem zo veel mogelijk in stand te houden.

Arnhem blijft een stad van makers. De nieuwe coronamaatregelen beperken niet alleen de bezoekerscapaciteit maar ook het maakproces. ‘Dat we een pas op de plaats moeten maken, beseft iedereen,’ aldus Hans Verbugt, directeur Musis & Stadstheater en voorzitter van de Lauwersgracht Alliantie. ‘Maar we hebben de handen ineengeslagen om te kijken wat wel kan als alliantiepartners. De dansers van Introdans moeten blijven trainen, net als Vitesse, alleen zó kunnen ze op internationaal topniveau blijven presteren. Daarom gaan de repetities en de voorstellingen van Amazing Asia en Fantasia (6+) door. Hetzelfde geldt voor Laura H.’, vervolgt Verbugt. ‘Deze zeer goed ontvangen voorstelling van Toneelgroep Oostpool staat tot en met zaterdag bij ons. Ik ben blij dat een klein deel van ons publiek dit nog kan zien en wij onze functie als huis voor de podiumkunsten blijven uitdragen. Duidelijk mag zijn dat deze beslissing niet om zakelijke redenen is genomen. Phion zal in ieder geval blijven repeteren en er wordt nog onderzocht of de concerten met de beperkte capaciteit doorgang kunnen vinden.’

‘De Raad van Cultuur heeft alle drie de Arnhemse gezelschappen (Introdans, Toneelgroep Oostpool en Phion) en het productiehuis De Nieuwe Oost positief beoordeeld, wat hun overheidssteun voor de komende vier jaar garandeert. Het is ongelooflijk bijzonder dat onze stad drie nationale topgezelschappen herbergt en Musis & Stadstheater maakt zich sterk om deze gezelschappen ook nu te steunen door ze een podium te blijven bieden, ook in tijden van crisis’, aldus Verbugt.

Kaartkopers worden zo snel mogelijk geinformeerd of kijk op onze programmapagina voor meer informatie. 

Update: 13 oktober
Tijdens de persconferentie op 13 oktober heeft de overheid aangekondigd dat bijeenkomsten met meer dan 30 personen vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur niet meer zijn toegestaan. Tot woensdagavond 14 oktober 22:00 uur blijven de concerten en voorstellingen doorgaan zoals gepland.

Woensdagavond 14 oktober: open zoals gepland.
Tot 22:00 uur hebben wij ontheffing. Dat betekent dat het concert Pärt über Bach van Amsterdam Sinfonietta & Simone Lamsma en de voorstelling Laura H. van Toneelgroep Oostpool doorgaan.

Vanaf 15 oktober: veel voorstellingen en concerten worden geannuleerd
Indien u kaarten heeft gekocht voor een van onze voorstellingen of concerten tussen 14 en 27 oktober berichten wij u zo snel mogelijk of uw voorstelling of concert wordt geannuleerd of verplaatst naar een nieuwe datum. Ons flexibele retourbeleid blijft van kracht: u kunt nadat de u de mail heeft ontvangen uw kaarten ruilen voor een voucher, uw geld doneren of uw geld terugvragen.

Uitzonderingen 
Op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober speelt Toneelgroep Oostpool de voorstelling Laura H. twee keer per avond voor maximaal 30 bezoekers. Er wordt onderzocht of meer voorstellingen in de Kleine Zaal door kunnen gaan met een maximum aantal bezoekers van 30. Wij berichten u zo snel mogelijk of de voorstelling waarvoor u kaarten heeft gekocht doorgaat en naar welk nieuwe tijdstip deze mogelijk wordt verplaatst. Ons flexibele retourbeleid blijft van kracht: u kunt nadat de u de mail heeft ontvangen uw kaarten ruilen voor een voucher, uw geld doneren of uw geld terugvragen.

Wij vragen u vriendelijk om uw vragen naar ons bespreekbureau te mailen via bespreekbureau@musisenstadstheater.nl in plaats van telefonisch contact met ons op te nemen. Wij hopen op uw geduld en begrip.

Let op:
Mocht u verkoudheidsklachten hebben, blijf dan thuis. U kunt hierover contact opnemen met ons bespreekbureau. Wij vragen u dringend een mondkapje te dragen, in navolging van het dringend advies van premier Rutte. Draag uw mondkapje als u zich beweegt door het gebouw. U kunt uw mondkapje afdoen wanneer u plaatsneemt in de zaal. In Musis en het Stadstheater worden geen mondkapjes verstrekt. We vragen u deze zelf mee te nemen. Conform de nieuwste coronamaatregelen is onze bar om 22:00 uur gesloten.

Update: 1 oktober
Musis & Stadstheater heeft voor beide huizen ontheffing gekregen van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. We blijven dus open!

Mocht u verkoudheidsklachten hebben, blijf dan thuis. U kunt hierover contact opnemen met ons bespreekbureau. Wij houden u op de hoogte via de website, per mail en via onze social kanalen als er veranderingen zijn.

Update: 30 september
Het programma van vanavond gaat door! De veiligheidsregio heeft Musis & Stadstheater toestemming gegeven voor de doorgang van de voorstelling George en Eran worden racisten in het Stadstheater en het concert van Asko|Schönberg in Musis. De veiligheidsregio heeft vastgesteld dat onze protocollen volstaan om uw veiligheid te waarborgen. Mocht u verkoudheidsklachten hebben, blijf dan thuis. U kunt hierover contact opnemen met ons bespreekbureau. De veiligheidsregio beslist momenteel per dag of de voorstellingen en concerten die avond doorgang mogen vinden. Wij houden u op de hoogte via de website, per mail en via onze social kanalen.

Verzoek: draag een mondkapje
Vanaf 30 september verzoeken we u dringend, in navolging van het dringend advies van premier Rutte, om een mondkapje te dragen in het Stadstheater en in Musis. U kunt uw mondkapje afdoen wanneer u plaatsneemt in de zaal. Draag uw mondkapje als u zich beweegt door het gebouw. In Musis en het Stadstheater worden geen mondkapjes verstrekt. We vragen u deze zelf mee te nemen.

Update: 28 september
Nieuwe coronamaatregelen vanaf 29 september 18.00 uur

Gisterenavond zijn er tijdens een landelijke persconferentie van de Rijksoverheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De overheid kondigde aan dat er een ontheffing komt van het maximum aantal bezoekers van 30 per zaal, voor gebouwen die van groot (cultureel) belang zijn. Of Musis & Stadstheater deze status krijgt, hangt af van de veiligheidsregio, die daarover beslist. De veiligheidsregio komt deze morgen dinsdagochtend bij elkaar. 

Wij vragen u om uw geduld
Op dit moment weten wij niet of uw concert of voorstelling doorgaat. Na uitspraak van de veiligheidsregio gaan wij zo snel mogelijk om tafel met alle betrokken partijen voor verdere afspraken. Wij zullen u zo snel mogelijk informeren. Wij vragen wederom om uw geduld.

Een 9,1 voor uw veiligheid
Wij doen geen consessies op de veiligheidsmaatregelen. Onze protocollen zijn uitgebreid en sluiten aan bij de landelijke protocollen in theaters en concertzalen. Wij monitoren voortdurend, via een enquête, hoe veilig bezoekers zich voelen. En evalueren dagelijks wat er goed gaat en waar we kunnen aanscherpen. Gelukkig beoordelen onze bezoekers hun veiligheid met een 9,1.

Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid
Ons flexibel retourbeleid maakt het mogelijk om uw kaarten tot een uur voor aanvang van uw concert of voorstelling te annuleren. U mag zelf kiezen of u uw ticket(s) doneert, als voucher omzet of dat u uw geld terug wilt. Lees hier meer.