Zoeken Menu
Sluit

Nieuwe coronamaatregelen

Update: september 2021
Onze deuren zijn weer open en de 1,5 meter afstand en capaciteit vervalt in onze zalen. Wij zijn heel blij dat we weer meer publiek in onze zalen mogen ontvangen. Bekijk het hele programma. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis geen enkele aankondiging!

Toegang met een coronatoegangsbewijs
Wij zijn heel blij dat we weer publiek in onze zalen mogen ontvangen. U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs. Om dit te verkrijgen maakt u via de CoronaCheck-app een QR-code, of u maakt een print.* Toon bij de ingang uw coronatoegangsbewijs in combinatie met een identiteitsbewijs. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie over de CoronaCheck-app. 
*Een vaccinatieboekje en een vaccinatieregistratiebewijs zijn geen geldig toegangsbewijs.

Verkrijg een coronatoegangsbewijs op een van deze drie manieren:
1.  Een vaccinatiebewijs
Maak met de CoronaCheck-app van uw vaccinatiebewijs een QR-code. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Zodra uw volledige vaccinatie geregistreerd is, kunt u in de app of op de pagina inloggen met uw DigiD. 14 dagen nadat u volledig gevaccineerd bent, kunt u een vaccinatiebewijs aanvragen. Gaf u bij de vaccinatie toestemming, dan worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Werkt dit niet automatisch, voeg dan uw vaccinatiebewijs zelf toe aan de app. 
Lees op de website www.coronacheck.nl hoe u van uw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.  Een negatieve testuitslag
U maakte via www.testenvoortoegang.org een afspraak voor een gratis coronatest en u ontving een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: u kunt de afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.  Een herstelbewijs
Heeft u corona gehad en kunt u dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is uw coronatoegangsbewijs. Laat deze scannen bij onze ingang. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. Onze medewerkers vergelijken bij de ingang de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u geen smartphone?
Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl
Vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt u antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Meestgestelde vragen.

Neem voor meer informatie contact op met:
Helpdesk CoronaCheck 0800-1421 (Gratis) of Helpdesk Testen voor Toegang 088-7770809.
Beide bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur.

Informatie voor internationale bezoekers
Bezoekers afkomstig buiten Nederland maken in de CoronaCheck-app een internationale QR-code en tonen deze op hun telefoon of als print. Altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. 

Aanvullende informatie
► Heeft u, of iemand thuis gezondheidsklachten óf besluit u om een andere reden niet te komen? Ruil uw ticket makkelijk via ons bespreekbureau.
► Onze horeca is geopend.
► Een mondkapje is niet verplicht.

Meer kaarten beschikbaar
Door de versoepelingen zijn er per zaal meer personen toegestaan. Tot 25 september hanteren wij 2/3 van de zaalcapaciteit. Vanaf 25 september is dat 100% bij concerten en voorstellingen met vaste zitplaatsen en 75% bij concerten en voorstellingen zonder vaste zitplaatsen. Het aantal beschikbare kaarten varieert dan per zaal en kan vanaf 25 september oplopen tot: 200 (Stadstheater | Kleine zaal), 736 (Stadstheater | Grote zaal), 748 of 874* (Musis | Muzenzaal) en 979 of 1475* (Musis | Parkzaal). Vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen.
*Aantal staplaatsen

Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid
Ons flexibel retourbeleid maakt het mogelijk om uw kaarten tot een uur voor aanvang van uw concert of voorstelling te annuleren. U mag zelf kiezen of u uw ticket(s) doneert, als voucher omzet of dat u uw geld terug wilt. Lees hier meer.

Een 9,1 voor uw veiligheid
Wij doen geen consessies op de veiligheidsmaatregelen. Onze protocollen zijn uitgebreid en sluiten aan bij de landelijke protocollen in theaters en concertzalen. Wij monitoren voortdurend, via een enquête, hoe veilig bezoekers zich voelen. Gelukkig beoordelen onze bezoekers hun veiligheid met een 9,1.