Zoeken Menu
Sluit
Nederlands Blazers Ensemble

Nederlands Blazers Ensemble

Informatie en kaarten

Serieprijs € 75,–

Het Nederlands Blazers Ensemble staat bekend om zijn avontuurlijke programma’s en bijzondere samenwerkingen met muzikanten uit alle windstreken en culturen. Dat is in deze serie niet anders.

Een ode aan de Ud
Troubadours is een ode aan de Arabische ud, een van de voorloper van de luit. Het NBE krijgt deze avond gezelschap van ’s werelds beste ud-speler, de Marokkaan Driss El Maloumi. Verder staan er drie bruisende jonge Nederlandse tokkeltalenten op het podium: klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar. Een programma met een mix van melancholieke Arabische melodieën, verstilde lamenti van Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues.

Gia Kancheli
In een theatrale voorstelling brengt het NBE in Lach, huil, bid en bemin een ode aan een oude vriend: de vorig jaar overleden, beroemdste componist van Georgië, Gia Kancheli. Muziek vol emotie, spiritueel, filmisch, elke noot to the point. Natuurlijk ‘Magnus Ignotum’, door Kancheli in 2002 in opdracht van het NBE gecomponeerd. En de ‘Miniaturen’, een door zes Nederlandse componisten gearrangeerd meesterwerk. Diepe zieleroerselen, lange stiltes, uitbundige extase: dompel u onder in die wonderlijke, rituele en spirituele wereld van Kancheli.

Op zoek naar de roots van Cubaanse muziek
In Cuba Blues worden de traditionele en de hedendaagse stijlen van de Cubaanse muziek gecombineerd: een swingende en melancholische avond die eveneens de ziel weet te raken. De Blazers zijn in Cuba geweest om kennis te maken met lokale, muzikale helden. Een aantal van deze muzikanten zal op virtuele wijze een bijdrage leveren aan deze zinderende avond. Deze voorstelling wordt een unieke, muzikale ervaring, direct uit het hart van de Caribische Zee.

In deze serie:

In dit programma staat de Arabische ud (spreek uit: oed) in de schijnwerpers, een peervormig snaarinstrument dat geldt als een van de voorlopers van de luit. ’s Werelds grootste ud-speler is de Marokkaan Driss el Maloumi. Hij krijgt in Musis gezelschap van drie bruisende jonge Nederlandse tokkeltalenten: klassieke luitspeler David Mackor, flamencogitarist Jeff Heijne en bluesgitarist Dusty Ciggaar. Ze gaan een battle aan en slaan de handen ineen, uitgedaagd en ondersteund door het NBE. Een programma met een mix van melancholieke Arabische melodieën, verstilde lamenti van John Dowland, opzwepende Spaanse ritmes en ruige blues!

►Extra bij te boeken: gratis inleiding voor het concert, reserveren is verplicht.
► Dit concert is ook te bestellen in een serie. Kijk daarvoor bij de serie van het NBE of stel een keuzeserie samen. Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting.
►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 75,–