Zoeken Menu
Sluit

Moving Futures Festival

Van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 3 juni 2022 is Moving Futures Festival te zien in negen Nederlandse steden, met onze stad Arnhem als afsluiter. Moving Futures is hét festival waar je dans van de nieuwste generatie makers in al zijn verschijningsvormen beleeft. Het festival toont vernieuwende dans in een royaal uiteenlopend programma met voorstellingen, installaties, workshops en (after)talks. 

Moving Futures Festival is een initiatief van danshuizen De Nieuwe Oost, ICK Artist Space, DansBrabant, Dansateliers, Korzo, Grand Theatre Groningen.

Het netwerk Moving Futures wordt gedragen door een gedeelde visie op hoe talentontwikkeling vorm te geven voor een nieuwe generatie dansmakers. Het faciliteert een kritische dialoog, waardoor werkmethodes, identiteit, denken en opereren aangescherpt worden. Het netwerk en festival fungeren als ontmoetingsplek voor makers, publiek, programmeurs en producenten. Het festival biedt naast de programmering, een rijk en kaderend randprogramma, dat het publiek uitnodigt de choreografen op verschillende manieren te ontmoeten. Door gerichte samenwerking tussen de partners en met de lokale theaters en verschillende partners, streven de huizen naar zichtbaarheid en het bouwen aan naamsbekendheid voor een nieuwe generatie choreografen.

In Arnhem staat het festival in Theater aan de Rijn en het Stadstheater. In het Stadstheater zijn er twee voorstellingen: The woman destroyed - Courtney May en Robertson & Insatiable acts - Rutkay Özpinar. 

► The woman destroyed - Courtney May Robertson
Een solovoorstelling door Courtney over de complexiteit van onderwerping en verzet.

► Insatiable acts - Rutkay Özpinar
Een dansvoorstelling door Rutkay Özpinar over de zoektocht naar geluk.

Klik hier om het hele programma te bekijken op de website van Moving Futures. 
Klik hier voor tickets voor de twee voorstellingen in het Stadstheater.