Zoeken Menu
Sluit
Keuzeserie Musis

Keuzeserie Musis

Informatie en kaarten

Stel uw eigen serie samen!

Alle series van Musis Arnhem en Het Gelders Orkest zijn met passie en zorg samengesteld. Maar het kan natuurlijk zijn dat u net dát ene concert mist waar u graag naar toe gaat. Of dat er een dag bij zit in een serie waarop u niet kunt. Stel dan uw eigen serie samen!

Wat zijn uw favorieten? 

Extra korting

Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting! Voor de concerten in de keuzeserie ontvangt u bij

▸ drie of meer concerten 10% korting;
▸ zes of meer concerten 15% korting;
▸ negen of meer concerten 20% korting (geldt alleen voor de keuzeserie van Musis).

Concerten/voorstellingen in deze serie

Programma
Lasso - Tristis es anima mea
Agazzari - Tristis es anima mea
Gesualdo - Tristis es anima mea
Gesualdo - Ecce vidimus eum
Molinaro - Vere languores nostros
Gesualdo - Tenebrae factae sunt
Volmari - Da Jesus an dem Kreuze stund
Scheidt - Da Jesus an dem Kreuze stund
Praetorius - Da Jesus an dem Kreuze stund
- pauze -
Gesualdo
- Animam meam dilectam tradidi Molinaro - Insurrexerunt in me viri Barotius - Caligaverunt oculi mei Gesualdo - Caligaverunt oculi mei Rore - Plange quasi virgo Gesualdo - Plange quasi virgo Gesualdo - Ecce quomodo moritur Gallus - Ecce quomodo moritur in pace

Voor het Belgische ensemble Graindelavoix telt niet de historische reconstructie van oude muziek, maar de intensiteit en de sensatie waarover de muziek beschikt. Het gezelschap, bekend om de karakteristieke manier van zingen, wil oude muziek optillen uit het verleden, zodat het tijdloze karakter van de muziek oplicht. Gesualdo’s Responsoria et alia ad Officium Hebdomadae Sanctae spectantia zijn een mooi voorbeeld van oude muziek met een tijdloos karakter. Drie uit negen delen bestaande bundels, geschreven voor de week van Pasen: een voor Witte Donderdag, een voor Goede Vrijdag en een voor Stille Zaterdag. De teksten zijn gerelateerd aan het lijden van Jezus Christus en werden destijds in de kerkdiensten gezongen tussen de Bijbellezingen door. Pure, verstilde muziek, om even de hectiek van alledag mee naast je neer te leggen.

INLEIDING – aanvang 19:00 uur
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces. Ziet u geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze reeds volgeboekt.

Informatie en kaarten