Zoeken Menu
Sluit
Kamermuziek

Kamermuziek

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–

De serie Kamermuziek is al jaren het klassieke boegbeeld van Musis. Ook dit najaar hebben we voor u een kleine serie samengesteld. 

Alexander Melnikov
De Russische meesterpianist Alexander Melnikov staat bekend om zijn originele projecten, zijn fabelachtige techniek en zijn grote inlevingsvermogen. Tijdens zijn concert in Musis speelt hij een gevarieerd programma van Schubert, Brahms en Debussy. Een prachtig programma door een bevlogen pianist.

Briljante duo’s
Celliste Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer behoren allebei in hun generatie tot de top; hun recital bevat onder meer sonates van Poulenc en Chopin.

Nikolai Lugansky
Lugansky is gepokt en gemazeld in de Russische traditie, maar staat ook in het West-Europese repertoire zijn mannetje. Zijn diepzinnige manier van musiceren raakt veel mensen. Nikolai Lugansky behoort tot de allergrootste klassieke pianisten van onze tijd. Vanavond speelt hij Beethoven, Debussy en Rachmaninov. 

In deze serie:

PROGRAMMA
Schubert – Fantasie in C, D 760 ‘Wanderer’ (Alois Graff, Wenen ca. 1835)
Brahms - Fantasieën voor piano, op. 116 nr. 1-7
Schumann - Kinderszenen, op. 15

De Russische pianist staat bekend om zijn originele projecten, zijn fabelachtige techniek en zijn grote inlevingsvermogen. Het concert van vanavond luidt Melnikov in met de schitterende Wanderer-Fantasie van Schubert, gevolgd door Brahms late pianowerk Sieben Fantasien en de opgewekte Kinderszenen van Schumann. 

PROGRAMMA
Poulenc – Cellosonate, op. 143
Lutoslawski – Grave (Metamorfosen voor cello en piano)
Chopin – Cellosonate in g, op. 65

Celliste Quirine Viersen wordt al jaren geroemd om haar fraaie verzorgde spel en passie voor haar instrument. Die typeringen passen ook bij Thomas Beijer, één van de beste pianisten van de jongere generatie. Breng die twee samen op één podium en je beleeft iets onvergetelijks. In Musis speelt het tweetal de cellosonates van Poulenc en Chopin en een werk van de Poolse componist Witold Lutoslawski.

Programma
Beethoven - Pianosonate nr. 32 in c, op.111 
Debussy - Estampes
Rachmaninov - Etudes-Tableaux (selectie)

Lof voor Rachmaninov

Lugansky is gepokt en gemazeld in de Russische traditie, maar staat ook in het West-Europese repertoire zijn mannetje. Zijn diepzinnige manier van musiceren raakt veel mensen. Op dit programma prijkt muziek van Beethoven, Debussy en Rachmaninov. Met de muziek van laatstgenoemde heeft Lugansky een bijzondere band, zijn Rachmaninov-vertolkingen gelden als exemplarisch. Zijn optreden in Musis biedt een mooie kans om daar, voor het eerst of opnieuw, getuige van te zijn.

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–