Zoeken Menu
Sluit
Holland Baroque

Holland Baroque

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–

In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

Muziek is altijd een verbindende factor. Zoals de bruggen Noord verbinden met Zuid, koppelt Musis makers en uitvoerders aan de inwoners van Arnhem en omgeving. Holland Baroque levert graag een hoorbare en zichtbare bijdrage aan de stad die zich als ‘culturele hoofdstad van het oosten’ profileert. Kennis, visie en bevlogenheid staan daarbij voor Holland Baroque centraal.

In Musis deelden ze eerder al het podium met grootheden als Reinbert de Leeuw en het Nederlands Kamerkoor. Holland Baroque leeft voor dit soort muzikale ontmoetingen. Zowel in grote internationale concertzalen waaronder het Wiener Konzerthaus als op het dorpsplein van een Zuid-Spaans dorpje. Met 60 concerten per jaar, cd-opnames en tv-optredens zijn ze volop zichtbaar en hoorbaar in het landelijke en internationale culturele veld. Holland Baroque ontketent muzikale ervaringen die beklijven. Met als motto: Barok is nu!

Voor het eerst dit seizoen heeft Holland Baroque een eigen concertserie in Musis, met vier uiteenlopende concerten: begin september openen ze het seizoen met een lunchconcert met de Poolse jazzpianist en componist Leszek Możdżer. In oktober gaan ze samen met Daniël Lohues op zoek naar Bach. Geniet in december van een programma samen met het London Community Gospel Choir en de Engelse altus Alex Potter, vol swing, gospel en barokke weelde. Tot slot, in februari, klinkt Telemann in een concert met de Canadese violiste Aisslinn Nosky.

In samenwerking met lokale partners organiseert Holland Baroque een breed scala aan randactiviteiten waarin we de ontmoeting met de hele stad aangaan, tot diep in de wijken. Er zijn inleidingen, voorprogramma’s, open repetities, tentoonstellingen, workshops en zelfs heuse runclinics. Om Holland Baroque te waarderen hoef je geen ‘verstand’ van barokmuziek te hebben. Zij zijn er voor iedereen die openstaat voor schoonheid en verscheidenheid.

Concerten/voorstellingen in deze serie

PROGRAMMA
Suites van Telemann n.t.b.

De Canadese violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque in een avond met suites van Telemann. Telemann, de componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie. Elk afzonderlijk deel is een miniatuur op zich. Dit wordt een concert vol 18e-eeuwse pareltjes. En natuurlijk kunnen Holland Baroque en Nosky het niet laten Telemann's voorliefde voor volksmuziek te laten horen. Haal je hart op bij Airs, Hornpipes, Tambourins, Rigaudons en Murkys. Veel speelser gaat u barokmuziek niet horen.

►In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

► Voorafgaand aan dit concert kun je gratis hardlopen met Holland Baroque in de mooiste parken van Arnhem. Lees verder over deze social runs. Meld je wel even aan via arnhemrun.nl.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Holland Baroque en Oude Muziek.

► Op 31 januari en 7 februari kan je gratis repetities bijwonen. Ideaal voor mensen die normaal niet zo snel een klassiek concert bezoeken. Vooraf graag even aanmelden via: claudia@hollandbaroque.

VSBfonds
De randprogrammering van dit concert is medemogelijk gemaakt door het VSBfonds. VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Logo VSBfonds

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–