Zoeken Menu
Sluit
Holland Baroque

Holland Baroque

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–

In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

Muziek is altijd een verbindende factor. Zoals de bruggen Noord verbinden met Zuid, koppelt Musis makers en uitvoerders aan de inwoners van Arnhem en omgeving. Holland Baroque levert graag een hoorbare en zichtbare bijdrage aan de stad die zich als ‘culturele hoofdstad van het oosten’ profileert. Kennis, visie en bevlogenheid staan daarbij voor Holland Baroque centraal.

In Musis deelden ze eerder al het podium met grootheden als Reinbert de Leeuw en het Nederlands Kamerkoor. Holland Baroque leeft voor dit soort muzikale ontmoetingen. Zowel in grote internationale concertzalen waaronder het Wiener Konzerthaus als op het dorpsplein van een Zuid-Spaans dorpje. Met 60 concerten per jaar, cd-opnames en tv-optredens zijn ze volop zichtbaar en hoorbaar in het landelijke en internationale culturele veld. Holland Baroque ontketent muzikale ervaringen die beklijven. Met als motto: Barok is nu!

Voor het eerst dit seizoen heeft Holland Baroque een eigen concertserie in Musis, met vier uiteenlopende concerten: begin september openen ze het seizoen met een lunchconcert met de Poolse jazzpianist en componist Leszek Możdżer. In oktober gaan ze samen met Daniël Lohues op zoek naar Bach. Geniet in december van een programma samen met het London Community Gospel Choir en de Engelse altus Alex Potter, vol swing, gospel en barokke weelde. Tot slot, in februari, klinkt Telemann in een concert met de Canadese violiste Aisslinn Nosky.

In samenwerking met lokale partners organiseert Holland Baroque een breed scala aan randactiviteiten waarin we de ontmoeting met de hele stad aangaan, tot diep in de wijken. Er zijn inleidingen, voorprogramma’s, open repetities, tentoonstellingen, workshops en zelfs heuse runclinics. Om Holland Baroque te waarderen hoef je geen ‘verstand’ van barokmuziek te hebben. Zij zijn er voor iedereen die openstaat voor schoonheid en verscheidenheid.

Concerten/voorstellingen in deze serie

Dit concert is bij ons uitverkocht, maar in Stadsschouwburg & de Vereeniging Nijmegen zijn nog kaarten beschikbaar!

Daniël Lohues en Holland Baroque komen samen in een programma waarin Johann Sebastian Back een grote rol speelt. Lohues en het ensemble laten zich inspireren door de verhalen over de oude meester en diens nalatenschap. Een avond vol levende barok en poëtische liederen van Lohues in een schitterend lijstwerk van Holland Baroque.

►In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

Voorafgaand aan dit concert kun je hardlopen met Holland Baroque in de mooiste parken van Arnhem. Lees verder over deze social runs.

Dit concert is onderdeel van de klassieke serie Holland Baroque. Wanneer u de volledige serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

Programma o.a.
Händel – Hallelujah (uit 'Messiah')
Händel  – Zadok the Priest
Tallis – If ye love me
Gospel traditionals

London Community Gospel Choir en Holland Baroque treffen elkaar in een aanstekelijk programma van gospel en barok. Met Handel als uitgangspunt is dit concert een vrijplaats waar swing, harmony en barokke weelde elkaar ontmoeten. LCGC en Holland Baroque nemen allebei eigen hoogtepunten mee en laven zich aan elkaars muzikale rijkdom. Aan de basis van dit programma ligt direct voelbare verwantschap tussen enerzijds de energieke koren uit Handels oratoria en anderzijds de uitbundige samenzang die gospel is. ‘LCGC is the flagship for Gospel in Europe. Go hard or go home. We will let you swing!’ aldus Bazil Meade en zijn zangers. Het LCGC trad eerder op met artiesten als George Michael, Madonna en Eric Clapton.

INLEIDING
Voor aanvang van dit concert is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces.

►In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

Voorafgaand aan dit concert kun je hardlopen met Holland Baroque in de mooiste parken van Arnhem. Lees verder over deze social runs.


Dit concert is onderdeel van de klassieke series Musis op Maandag en Holland Baroque. Wanneer u de volledige serie boekt, ontvangt u een aantrekkelijke korting. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

PROGRAMMA
Suites van Telemann n.t.b.

De Canadese violiste Aisslinn Nosky uit Canada is te gast bij Holland Baroque in een avond met suites van Telemann. Telemann, de componist vol humor en verbeeldingskracht, virtuositeit en poëzie. Elk afzonderlijk deel is een miniatuur op zich. Dit wordt een concert vol 18e-eeuwse pareltjes. En natuurlijk kunnen Holland Baroque en Nosky het niet laten Telemann's voorliefde voor volksmuziek te laten horen. Haal je hart op bij Airs, Hornpipes, Tambourins, Rigaudons en Murkys. Veel speelser gaat u barokmuziek niet horen.

►In seizoen 19/20 is Holland Baroque Ensemble in Residence.

Voorafgaand aan dit concert kun je hardlopen met Holland Baroque in de mooiste parken van Arnhem. Lees verder over deze social runs.

Dit concert is onderdeel van de klassieke series Holland Baroque en Oude Muziek. Wanneer u de volledige serie boekt ontvangt u een aantrekkelijke korting. Zo geniet u het hele seizoen voordelig van de mooiste klassieke concerten. 

Informatie en kaarten

Serieprijs € 70,–