Zoeken Menu
Sluit

FAQ’s ticketregeling m.b.t. corona

Waarom de ticketregeling?
Met de landelijke campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

Wilt u meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar

Hoe werkt de ticketregeling?
Als een evenement, bijvoorbeeld een voorstelling, wedstrijd of concert is afgelast, krijgt u uw  geld - inclusief service en/of reserveringskosten - terug in de vorm van een tegoedbon, een digitaal tegoed. Als het evenement, is verzet, blijven de kaarten gewoon geldig. Kunt u niet op de vervangende datum dan kunt u een tegoedbon aanvragen. Alle kaartkopers van een voorstelling of concert, krijgen een email met meer informatie. De eerste mail naar kaartkopers over verplaatste voorstellingen en concerten wordt dinsdag 28 april verstuurd. 

Hoe lang is mijn tegoedbon geldig?
Tickets voor evenementen die verplaatst moeten worden als gevolg van de coronamaatregelen blijven geldig voor het verplaatste evenement, mits die verplaatsing plaatsvindt binnen een termijn van 13 maanden na het oorspronkelijke evenement. Het tegoed wordt automatisch zichtbaar gemaakt in uw online account en het online tegoed blijft geldig tot 1 juli 2021.

Kan ik mijn geld ook direct terugkrijgen?
Als consument heeft u het recht om uw geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien het evenement verplaatst is, kan uw geld teruggestort worden. Indien het evenement geannuleerd is, is deze termijn tot 3 maanden na de datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt. 

Kan ik een donatie doen?
Graag zelfs! Wij zijn dankbaar indien u besluit om uw kaartje te doneren of een losse donatie te doen. Uw donatie wordt gebruikt om de (kleinere) ongesubsidieerde gezelschappen die nu in de knel zijn gekomen te ondersteunen.