Zoeken Menu
Sluit
Cursus | De Gereedschapskist van de componist

Cursus | De Gereedschapskist van de componist

Informatie en kaarten

Cursusprijs € 130,–

Hoe is een ritme opgebouwd, en wat doet het met ons als luisteraar? Wat ís eigenlijk een melodie, en waarom kan die ons zo raken? Leer in zes workshops de elementen melodie, harmonie, ritme en klankkleur te onderscheiden en krijg zicht op de middelen die een componist gebruikt om muziek te creëren.

In deze cursus onderzoeken de gereedschappen van de componist die de bouwstenen van de muziek vormen. Muziek is een vertrouwd, maar tegelijkertijd ook raadselachtig fenomeen. Zij beïnvloedt onze stemmingen, of bevestigt die. Of ze (ont)voert ons in een fractie van een seconde naar een herinnering. Soms is onze reactie zo sterk dat we overvallen worden door emoties, en onze tranen niet kunnen bedwingen. En hoewel we dat allemaal wel eens meemaken, gebeurt het bij iedereen op andere muziek!

Met dank aan de makers van al die muziek... de componisten. Hoe doen die componisten dat toch? Ze schrijven melodieën, laten die spelen door verschillende instrumenten. En als ze dat goed doen, dan kunnen ze overbrengen wat ze willen zeggen met hun muziek. 

De lessen voltrekken zich aan de hand van kleurrijke digitale presentaties die met zorg zijn samengesteld, en waarin met overzichten en veel muziekfragmenten de lesstof aan bod komt. Bij de cursus krijg je ook een werkboek, speciaal door de KlankZaak ontwikkeld, waarin meer informatie te vinden is, en waarin de opdrachten gemaakt kunnen worden. De thuisopdrachten duren maximaal een half uur.

De cursus is te volgen in Musis!

Meer informatie: www.klankzaak.nl

Informatie en kaarten

Cursusprijs € 130,–