Zoeken Menu
Sluit
Arnhemse Uitnacht
  • Festival

Arnhemse Uitnacht

Met o.a. gratis rollerdisco in de Parkzaal en de Wals dansen in de Muzenzaal, een muzikale wandeling, danser/choreograaf Ruben Chi, een theatrale ervaring over het bos, exposities en workshops

Vr 24 januari 2020 - 18:30

Musis, Diverse locaties

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 18:30

Gratis kunst en cultuur tijdens de 3e editie van de Arnhemse Uitnacht!

Tijdens de Arnhemse Uitnacht opent Musis haar deuren met een speciaal programma. De officiële opening van deze avond vindt dit jaar plaats in Musis! Het openings'bal' begint om 18:30 uur en de entree is de hele avond gratis! Wie neem jij mee?

Zin in een avondje rollerdisco met liveband, het volgen van een workshop Wals om vervolgens te zwieren en zwaaien onder leiding van Het Gelders Orkest? Ga mee naar Woodland, een theatrale/filmische ervaring van DeJong&DeWitte met het bos in de hoofdrol, of ga op muzikale reis met Eef van Breen. Dit en nog meer tijdens de Arnhemse Uitnacht in Musis! Lees hieronder het hele programma.

►De Arnhemse Uitnacht trapt het Nationaal Theater Weekend af

PROGRAMMA
Openings'bal'
Locatie: Parkzaal, Musis
Tijd: 18:30
De aftrap van de Uitnacht vindt dit jaar plaats in Musis!
Kom kijken naar deze bijzondere opening onder leiding van danser en choreograaf Ruben Chi waarbij sport en urbandance met elkaar verbonden worden. Ruben Chi is een urban dansmaker met stevige roots in de hiphop culture. Hij verdiept zich graag in de geschiedenis en basis van de verschillende streetstyles. Hij danste op (inter)nationale podia, waaronder bij Armin van Buuren, Sheila E., The Ladies of Soul en tijdens het F1 Grand Prix in Singapore.

That's how we roll!
Rollerdisco met liveband Groove Society
Locatie: Parkzaal, Musis
Tijd: doorlopend van 19:30 - 00:00 uur
De Parkzaal wordt na de opening omgetoverd tot een rollerdisco! Neem je eigen rolschaatsen mee of leen ter plekke een paar. Rol de dansvloer op waar liveband en dj swingende disco, funk en soul spelen. Kun je eerst nog wat oefening gebruiken? Er is een workshop onder professionele begeleiding van SkateDance. Gewoon dansen zonder rolschaatsen mag natuurlijk ook!

Groove Society bestaat uit negen doorgewinterde muzikanten en heeft een repetoire van dansbare wereldhits van de 70's tot nu. Van Bruno Mars, Michael Jackson, Prince, Earth, Wind & Fire, Diana Ross, Chaka Khan en nog veel meer.

Zwieren en Zwaaien met Het Gelders Orkest
Workshop Engelse en Weense Wals
Locatie: Muzenzaal, Musis
Tijden workshops: 20:00 - 20:30 uur en 21:30 - 22:00 uur
Vrij dansen: 20:30 - 21:00 uur en 22:00 - 22:30 uur
In de klassieke Muzenzaal kun je onder begeleiding van het Wals-ensemble van Het Gelders Orkest gaan zwieren en zwaaien. Met andere woorden: het is tijd om te walsen! Er zijn twee workshops van een half uur waarbij je de beginselen van deze sierlijke dans snel onder de knie zult hebben. Ervaring is geen vereiste. Trek dus je dansschoenen aan en laat je meevoeren door de bekendste wals-klassiekers. Knikkende knieën? Toekijken en luisteren naar het orkest is absoluut toegestaan!

Expositie 'Strandbroeders' - Mirthe Dokter
Locatie: Parkfoyer
Tijd: doorlopend van 20:00 uur - 00:00 uur
We nemen je mee naar het strand van Ghana. Mirthe Dokter - Arnhemse beeldend kunstenaar en muziektheatermaker - toont in een expositie van tekeningen, foto’s, overheadprojecties en filmbeelden het verhaal van een Ghanees zeeschildpaddenconservatieteam dat zij afgelopen twee jaar volgde in West-Afrika. Exclusief op de Arnhemse uitnacht deelt zij haar verzamelde materiaal: een reisverslag over doorzettingsvermogen, klimaatveranderingen en de kracht van een zeeschildpad.

Om 20:00 uur opent zij haar expositie met een voordracht uit haar reizigersdagboek, waarna de expositie de gehele Uitnacht doorlopend te bezoeken is.
Meer zien? Mirthe maakte hierover de voorstelling LEATHERBACK: speeldata zijn te vinden op www.mirthedokter.nl.

WoodLand
Locatie: Entree van Musis
Tijd: doorlopend van 20:00 - 00:00 uur
Welkom in WoodLand. Waar de bomen het tempo bepalen, waar het licht richting geeft aan je bestaan en de kans op overleven bepaald wordt door onderlinge samenhang. 'WoodLand' is van DeJong&DeWitte: een theatrale en filmische ervaring, met het bos in de hoofdrol. In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen. Een voorproefje van het nieuwe project dat na de zomer gaat plaatsvinden in Sonsbeek.

Walk of Doubts Muziekwandeling
Locatie: Musis
Tijd: 20:00 - c.a. 21:30 uur
Maak een muzikale wandeling onder begeleiding van Eef van Breen. Word meegenomen in een nieuwe muzikale reis door onder andere het Musispark en meer. Neem in ieder geval je telefoon mee, Eef van Breen zorgt voor de rest!

Vr 24 januari 2020 - 18:30

Musis, Diverse locaties

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 18:30

Anderen bekeken ook

40UP

40UP is het dansfeest waar je als veertigplusser lekker met leeftijdsgenoten kunt dansen. Geniet van de mooist...